Frierfjordens Randi: 1VK

Djursland i Danmark 16.10.2015

Gratulerer til Frierfjordens Randi (Radar-Black britt) og eier Jens Have med 1 VK! Ekvipasjen står lengst til venstre på bildet.

En flott "Very Good" til Frierfjordens Rossi i VM!

VM for stående fuglehunder 2015.

VM er over og de norske deltakerne er en erfaring rikere... Frierfjordens Rossi til Tommy Nilsen tok utfordringen på strak arm og lykkes med en very good i selve VM-konkurransen. Dette holdt til en individuell 9. plass om vi har forstått det rett. Gratulerer så mye til ekvipasjen. Rossi er etter NJch Jutevatnets Radar og Fugledes Black Britt. Neste år går VM i Danmark. Da er det nok mange ekvipasjer som melder seg på i konkurransen om å representere Norge. Her er det stil, fart og absolutt reviering som gjelder. Det blir spennende å se hvilke uttakskriterier NPK legger til grunn.

Jutevatnets Katla: 1 VK m/CK FINALE

Smølaprøven 11. okt 2015

Etter en premiefattig høst for kennelen var det befriende å oppleve dagens finale på Smøla. Ståle Lingaas førte Jutevatnets Katla til seier i finalen på en svært så overbevisende måte. Katla er en fantastisk jakthund med et systematisk og revierende søk. Katla skal parres på føstkommende løpetid. Om alt går i orden velger vi å bruke en norgesmester som vi med stort hell har benyttet tidligere.

Storslagen helg for kennel Eidemlias!

27. sept 2015

Store gratulasjoner til kennel Eidemlia med seier og CACIT i Trippelprøven på Eidemlias Singha. Svært gledelig også med andreplass i årets Derby til en sterk unghund: Eidemlias Kein! Takk til Bjørnar og Finn for fantastisk god reklame for vår kjære pointer!

Dagens guldpokalløp i Sverige ble vunnet av Sødersjøens Gameboy. Hunden er halvt norsk der Bjønnalias Jackpot er far og "vår" Arrow er bestefar. Sjekk stamtavla og følg med.... 

Radars avkom i Danmark har suksess!

27.sept 2015

I Danmark har Villestoftes Viktor levert varen i vinnerklassen. Gratulerer til Nils Holger Lykke og oppdretter Anne Marie Larsen med 1 VK. Viktor er etter Radar og Metrinelunds Gossi. Sterkt resultat av en så ung hund.

Gratulerer også til Frierfjordens Randi og eier Jens Have med 4 VK på samme prøve (DPK, Nordjylland).

Randi fikk tittelen Dansk Jaktchampion etter at hun oppnådde 1 BRKL/beste hund på Fyn helga før (24.09.2015)

Vi har også regstrert at Tommy Nilsen skal representerer Norge i VM med Frierfjordens Rit og Frierfjordens Rossi (NJch Jutevatnets Radar x Fugledes Black Britt). Tommy har hatt mange flotte resultater i Danmark tidligere og vi håper hundene lykkes i Serbia.

Bilde: Jens Have med sin nye jaktchampion: Frierfjordens Randi

Trippelprøven/Derby. Gavas berger helga...

Dovre 26.09.2015

Ingen stor helg for oss. Hekla røk ut i kvaliken som vi fryktet. Søket er tatt ned for mye og vi får håpe investeringen lønner seg på sikt. I vinnerklassen røk vi ut i tur og orden. Prima går suverent men respekterte ikke makkers stand. Vi kommer sterkere tilbake. Jutevatnets Gavas til Bjørn Smistad er det store lyspunktet. 1 VK kvalik og 3 VK semi på sin første Dovrehelg står det respekt av. Vi krysser fingrene for morgendagens finale!!!

Ellers registrerer vi at det er 6 pointere av totalt 18 hunder i derby finale. Hva skjer med norsk pointer? Er vi i ferd med å ta over hele fuglehundsporten? 

Prøvestart nærmer seg...

Ålesund 21. september.

Da er vi vel ferdig med norske-jakta i Vingelen. Det var lite fugl men med dyktige hunder fikk vi maksimalt ut av det. Jeg hadde med både Radar, Vågal, Prima, Hekla og Rollon. Vågal og Prima er nå klar for sin VK-deby og alt er på stell. Hekla som skal stille i Norsk Derby skaftet brutalt av under Autorisasjonsprøven og formatet ble derfor kraftig krympet inn. Dette bærer hun dessverre fortsatt preg av og forhåpningene til suksess i derbyen er små. Det blir uansett fin erfaring for Ståle som skal føre henne. I fugl er Hekla 100% patent også ved felling. Selv om hun er en svært dyktig apportør har vi unngått å apportere felt fugl. Det blir til neste år. 

Pga lite fugl ble det mer preg av trening de siste dagene. Jeg hadde stor glede av å se Østagløttens Songa (Radar - Derna) og sønnen Østagløttens Comba (Sifo - Songa). Her har Frode Stenerud mekket sammen noe meget spennende. Songa imponerte stort søksmessig og jeg kan med hånden på hjertet si at slike hunder ses svært sjelden. Skam å melde at ingen har mestret "spakene" på denne hunden. Comba på kun 5 måneder gikk nesten til topp premie med systematisk reviering og ypperlig vindbruk. Jeg ønsker Christian og Frode lykke til med hunden som er 3/8 italiener og med betydelig innslag av kennel Jutevatnet. 

NM-individuelt. Dallas vinner NM og Point blir nr.3!

Dovre 6. september.

En meget spennende dag for pointernorge! 4 hunder fra vår rase deltar i ett av verdens mest prestisjefylte finaleløp for stående fuglehunder. 3 av dem er erfarne hunder som kan gjøre det helt store. Alle disse ekvipasjene ordner opp med fuglearbeid. Kitty fallapporterer mens Point når det gjelder som mest holder igjen og apportere felt rype korrekt. Dallas er som vanlig stø som fjellet. I slutten av 3. runde spisser det seg til og det synes å være tett i teten. I dreieboka er rangeringen utelatt og spenningen er brutal!

Så endelig er det overstått. 2 pointere på pallen i årets individuelle NM!

Eidemlias Dallas 1 VK m/CACIT NM, Henry Espeseth

NJch Pointnics Point 3 VK finale NM, Ole Ingebrigtsen.

For kennel Jutevatnet er dette fantastiske resultat. Point er etter vår Radar og Dallas er far til vårt superkull der datter Prima skal føre genene videre for kennelen. Dagens resultat er en bekreftelse på at våre avlstrekk har vært godt fundert. Vi gratulerer dagens helter og hele pointer-norge med dagen! (Bilde: Snorre Nicolaisen)

Gull til pointerlaget!

Dovre 3. september

Endelig klaffet det! I dag ble det kjærkommen seier til pointerlaget. Gratulerer til Henry og Dallas med høyfjellspokalen. Nå gjelder det å ri på bølgen. Håper mange pointerekvipasjer tar turen til Dovre kommende prøver slik at vi også neste år kan stille et like godt lag. Gratulerer med dagen til hele pointer-norge!

NM-laget 2015

NM-lagkonkurranse torsdag 3. september 2015.

Vi ønsker pointerlaget lykke til i morgen. Alle hunder med sterke relasjoner til kennel Jutevatnet!

Pointnics Point (Ole Ingebrigtsen)

Eidemlias Dallas (Henry Espeseth)

Østagløttens Sifo (Christian Narmo)

Østagløttens Luba (reserve) (Frode Stenerud).

Siste prøve nytt.....

Prøvehelgen 28.-30.august

Vi har notert oss fantastiske resultat i helgen på flere Østagløttenshunder etter Jutevatnets Makker og Østagløttens Rosa. Frode Stenerud og Christian Narmo gikk helt til finalen med de unge hundene og reiste fra Dovre med hver sin premie. Østagløttens Luba 5 VK kval og Østagløttens Sifo 2 VK m/CK semi. Kullbror Mattis gjorde seg heller ikke bort på Hovden der han klinket til med 1 VK ene dagen og 1 VK m/CACIT i finalen!!!

Jutevatnets Gavas etter Eidemlias Dallas og vår kjære NJch Jutevatnets Pernille hadde også en forrykende vk-helg på Ålen med 1 VK kval og 2 VK finale. Eier Bjørn Smistad har all grunn til å smile (Bilde).

I sølvhundløpet var det Henry Espeseth og Eidemslias Dallas som lykkes best. Her ble det 4 VK i semifinalen og 3 VK i finalen. En fantastisk hund som har bidratt å løfte resultater i kennel Jutevatnet.

Så tikker det igjen inn resultater fra nord der NJch Pointnics Point til Ole Ingebrigtsen samler nye poeng i pointercupen der han leder suverent. Denne helgen ble det 2 VK og 1VK Finale.

Det gleder oss også at nok et ungt Radar-avkom fikk sin første VK-premie denne helgen. Gratulerer med 2VK til Villestoftes Mico og Terje Bjugan.

Gratulerer også til Wenche Wara med 1 AK og VK-bilett til Freke som er etter sin egen hannhund Jutevatnets Cox. Den viktigste premien i en hunds karriere...

Svenskejakta 2015

25. august 2015

I år som i fjor droppet vi tidlig prøvestart og prioritert heller skikkelig jakt i Sverige. Turen gikk nordover til Arjeplog og vi fant greit med fugl. Sterk nedgang fra i fjor til tross. Med på turen var Rune Urke, Jan Rune Dahl, Ståle Lingaas og Ole Frøland. Vi hadde med et sterkt kobbel hunder som fikk mange og fine dager i fjellet der både sterke og svake sider ble avdekket. Vi har alle litt å jobbe med når vi kommer hjem. Derbyklare Jutevatnets Hekla ført og trent av Ståle imponerte med sine komplette fuglearbeid tross felling. De voksne hundene Jutevatnets Katla og Jutevatnets Vågal viste seg frem som komplette hunder som åpenbart bør kunne hevde seg på kommende vk-prøver. Fangsten ble god og den toppet seg for Ole med en voksen tiur siste jaktdagen. Den falt til bakken etter flott felles jobbing av Katla og Vågal. Til slutt endte det med spikerstand på Vågal og sekundering av Katla der begge reiser fuglen på kommando. 

Fordalens Kari Tr. 1 AK

Holtsjøen 22. august 2015

Store gratulasjoner til Alf Jomar Buset som fikk seg ny VK-hund i dag! Dette er nok en ny VK-hund etter NJch Jutevatnets Radar. Mor til hunden er Alf Jomar sin egen tispe Ohlsmyrens Dancing Queen. Vi ønsker lykke til med fortsettelsen i vinnerklassen....

Rypetaksering

 9. august

Årets taksering er i full gang. Vi har vært ute med Katla, Vågal og Radar i 2 dager. Resultatet har vært mye omlegging og små kull. Alt tyder på at klekkingen har gått veldig galt mange steder. Heldigvis er det jevnt over en del stamfugl.

Bilde viser at gamle Radar har funnet fugl og sekunderes av Katla.

Opptreninga er i gang....

25.-26. juli

Så er vi i gang igjen!

Vi startet opptrening av hundene på lovlig grunn på Hjerkinn. På fellestreningen i regi av Dovrefjell fuglehundklubb får hundene korte slipp i fugletomme terreng. Tross korte slipp er dette fenomenal måte å starte opptreningen på og her lages raske bein. Katla, Vågal og Prima går strukturert og flott. Hekla fikk i løpet av søndagen vist søk av høy kvalitet og her kan vi allerede annonsere ny topp hund på gang. Minstemann "Rollon" viste også etter hvert hvem han er sønn av og i løpet av de neste ukene ser vi nok stabilt søk av høy klasse. Vi utsetter prøvestart til etter svenskejakta. 

Jutevatnets Birk "BIS" og Utstillingschampion!!!

31.05.2015

Gratulerer nok en gang til Kari og Ivar Ellingsen med nok et cert og nok en gang BIS på Jutevatnets Birk i dag. Med 3 cert (på 3 utstillinger) har Birk nå det som skal til for å bli utstillingschampion. 

Så har kennel Jutevatnet med god hjelp klart det også!!!!

Gratulerer også til kullbror Gavas og Bjørn Smistad som med excellent i dag ble elitehund i NPK.

9 flotte valper hos Ohlsmyrens kennel!

19. mai 

Gratulerer til Roland med flott kull etter Jutevatnets Birk og Ohlsmyrens Wild Thing. 9 flotte valper! 4 hannhunder er ledig for salg. Er du klar for en skikkelig Kongsvoldhund så er det nå en må handle!!!

Jutevatnets Birk med suksess på utstilling!

14. mai 2015.

Store gratulasjoner til Kari og Ivar Ellingsen som slo til med "Best in show" på Jutevatnets Birk i dag! Det var hele 86 fuglehunder på utstillingen. Det hører også med at dette er Birks andre cert på utstilling så det er nok ingen tilfeldig premie. 

Wassbergprisen til kennel Jutevatnet!

Årsmøte NPK 10. mai

Det var ingen hemmelighet at Wassbergprisen for 2014 igjen gikk til kennel Jutevatnet. Kullet: Eidemlias Dallas x NJCh Jutevatnets Pernille har bemerket seg og hele kullet oppnådde 1 UK. 2 av dem med hele 6 stk 1 UK hver. Det er bare å takk til alle involverte. Hannhundeier og valpekjøpere spesielt. 

Bildet: Premien overrekkes av Thomas Eng i avlsrådet til Ole Frøland.

Vinteren er over.......

Det har vært nok en sesong med gode resultater på kennelens hunder og avkom etter disse. Radar og Pernille har nettopp fylt 11 år og selv om de ser skammelig spreke ut er det godt å se at yngre hunder står klare til å overta. Vågal og Prima fikk sin VK-billett og sammen med Katla skal disse nå få prøve seg i denne klassen til høsten. Hekla som fikk 1 uk på Dovre er påmeldt Derby og Ståle får ansvar for å stille henne der.

Pointnics Point til Ole Ingebrigtsen er en av hunden vi heier på og i vinter har han virkelig slått til. Han leder pointercupen suverent så langt. Søsteren Pointnics Laiba fikk en flott 2 VK final på Lifjell.  

Delt andreplass i pointercupen er også et Radar-avkom. Ohlsmyrens Rocket Man hadde en sterk høstsesong tross skjebnesvangre feilskjær. I Vinter lykkes imidlertid Eva Solli med CACIT på sin nordnorge-tur og ”Rocky” ble dermed Norsk Jaktchampion. (Andreplassen deles med nær slektning ikke ukjente Ohlsmyrens Respect).

Rocky har nylig parret Hammerpoints Belle. Andre interessante parringer med Jutevatnet innslag finner en hos Ohlsmyrens kennel. Her har Jutevatnets Birk blitt brukt på en meget god tispe.

Kennel Østagløtten har valper etter  Østagløttens Sifo og Østagløttens Songa. Her er det Jutevatnet på begge sider så det rekker.

I Danmark har hunder etter Radar og ikke minst ”barnebarn” etter han gjort det bra. I UKK som er det viktigste høystatusløp for ungpointere er både vinner og tredjeplasserte fra kennel Boelsgaard sitt A-kull.  Hundene er etter Frierfjordens Rossi i Wassbergkullet Til Tommy Nilsen. Ellers er det mange andre hunder etter Radar og Arrow som har fått fine premier i Danmark i løpet av vinteren. Vi nevner: Frierfjordens Rex, Frierfjordens Randi, Frierfjordens Rossi, Villestoftes Victor, Bjørklunds Donna, Bjønnålias Jackpot, Roxy (til Knut Tore Dale).

I Sverige har Einar Holmvik vist frem sin Bjørklunds Jackson og fått 3 VK.

Her hjemme har Jutevatnets Birk og Gavas fått sine VK-biletter. Begge på sine første AK-starter. Det bekrefter inntrykket de gav i unghundklassen. Jutevatnets Albin har oppnådd 2 x 2AK og har vært nær på beste premie. Skipsfjordhønas Bolt etter Jutevatnets Cox fortsetter å sanke Vk-premier utover vinteren. Jutevatnets Mara har oppnådd 2 Vk. Sin andre Vk-premie så langt.

I kullet til Østagløtten etter Jutevatnets Makker har både Luba og Sifo bekreftet seg som lovende hunder med tidlig 1 AK. Sifo på sitt første forsøk. Villestoftes Mico  etter Radar eid av Terje Bjugan fikk også sin tidlige 1 AK.

Vi gratulerer alle inderlig med flotte premier.

Inntrykket etter vinteren kan oppsummeres med at det gror godt etter de 2 gamle hundene i vårt først kull. Jaktmaskinen Pernille og systematikeren Radar.

Full klaff på Dovreprøven!

Dovreprøven 24. april

I dag stilte Ole Frøland Jutevatnets Hekla (Ingo x Katla) i unghundklassen og Jutevatnets Katla, Jutevatnets Vågal og Jutevatnets Prima i åpenklasse. Når dagen var omme var alle hundene tildelt førstepremie. Et slikt øyeblikk opplever en kun en gang i livet.....

Tusen takk til alle som har sendt hilsen på SMS og E-post.

Spesielt takk til Møre og Romsdal Fuglehundklubb for hyggelig omtale på deres nettside:http://www.mrfhk.no/?PageID=296&ItemID=339

Kennel Østagløtten med suksess i kullet etter NJch Jutevatnets Makker!

19.04.2014

Graulerer til Frode Stenerud med 1 AK på Østagløttens Luba i dag! Fra før har Østagløttens Sifo til Christian Narmo i samme kull oppnådd 1 AK. Her har NJch Jutevatnets Makker bidratt til et toppkull i kennel Østagløtten og vi gratulerer på det varmeste. Det blir rift om sæddosene etter Makker. her er det bare å slå på bremsene og spare dråpene til de beste tispen...

Jutevatnets Mara: 2 VK, Meråker

Meråkerprøven 10.-12. april

Da har Jutevatnets Mara åpnet VK-kontoen! Gratulerer til Leif Jan Sørli med flott 2 VK. Mara er etter NSJch Håkerløkkens Straight Flush og NJch Jutevatnets Pernille.

Rocket Man med eventyrlig helg!

Altevannsprøven 11.-12. april

I forbindelse med parringsbesøk til kennel Ørtua stilte Eva Solli Ohlsmyrens Rocket Man på Altevannsprøven. 11. april ble det 2 VK og i dag klinket Eva og "Rocky" like godt til med 1 VK finale m/CACIT. Etter dagens prøve har "Rocky" nå det som trengs for å sende søknad om tittelen "NORSK JAKTCHAMPION".

Rocky er en fantastisk søker og det er et sjakktrekk av Rune Hoholm å bruke denne gode søkeren. Det er mange superhunder etter NJch Jutevatnets Radar. Dette er en av de beste....

BILDE: Eva og Rocky med håndfast bevis!

Roxy: 4 VK i Danmark

Sydsjælland 24 mars.

Knut Tore Dahle trives i Danmark og det gjør også Roxy etter Jutevatnets Radar og Vestfjorddalens My. Roxy fikk 4 VK ved DKKs vinnerklasseprøve på Sydsjælland 24. mars. Roxy nærmer seg en alder av 3 år og har nå følgende merittliste: 1UK, 1UK, 1UK, 1UK, 1AK, 4VK. Dette må da være en ganske brukbar hund!!!!

Bjønnålias Jackpot kåret til årets segrarklassehund i Mellansvenske Fågelhundsklubb

Gledelig utmerkelse 2014

Grattis til Lisbeth Boden som mottok utmerkelsen: "Årets segrarklassehund" på Bjønnålias Jackpot for 2014. Utmerkelsen gis av Mellansvenske Fågelhundklubben. Flott diplom som gjør seg på veggen!

Pointnics Point gjør det suverent i NM!

NM-Vinter, Andøya 27.-29. mars 2014

NJch Pointnics Point (NJch Jutevatnets Radar - Pointnics Chanti) har hittil i NM-vinter oppnådd delt 1 plass (1VK) individuelt i NM-lagkonkurranse, 1 VK m/CK i kvalik og 2 VK m/CK semifinale. Dette gir verdifulle championatpoeng som kommer som tillegg i konkurransen om statutten "Årets pointer". Point leder nå pointercupen suverent og har pr dato hele 36 poeng. Vi ønsker Ole Ingebrigtsen lykke til i finalen. Gratulerer oppdretter Snorre Nicolaisen som sikkert allerede sitter å gnir seg i hendene....

Flotte VK-premier i Danmark!

Danmark 25. mars

Gratulerer til Frierfjordens Rex med 2 VK m/HP og søster Frierfjordens Randi med 2 VK i dag. Hyrdestunden mellom Radar og Fugledes Black Britt på Dombås har gitt gode resultater...

Viktor 1AK, Jackpot 2 VK m/CK

søndag 22 mars.

I Danmark fikk nok en hund i Villestofteskullet etter Radar og Metrinelunds Gossi 1 AK. Denne gang var det Villestoftes Viktor som lykkes. Gratulasjoner til eier Niels Holger Lykke.

I Sverige, nærmere bestemt skåne fikk Bjønnalias Jackpot 2 VK m/CK. Grattis til Walter Muland.

Pointnics Point er på "hugget"!

Tromsø 21.03.2015

2 VK finale til Point i dag! Point er nr 2 i pointercupen tross at de flotte resultatene på Ringvassøyprøven ble annulert. Gratulerer til Ole Ingebrigtsen....

Østagløttens Sifo: 1 AK

Femunden 21. mars 2015

Grattis til Christian Narmo med 1 AK på Østagløttens Sifo i dag. Sifo er etter NJch Jutevatnets Makker og Østagløttens Rosa. Det er åpenbart at Makker leverer i avl. Sifo er en ryddig overskuddshund som har et stort potensiale i avl. Oppdretter Frode Stenerud venter valper etter Sifo og Østagløttens Songa. Songa er en mega overskuddshund etter NJch Jutevatnets Radar og helitialenske Derna.

Villestoftes Mico, 1 AK

Lifjellprøven 8. mars 2014

Gratulerer så mye til Terje Bjugan som oppnådde 1 AK på Villestoftes Mico på Lifjellprøven. Mico er etter Radar og Metrinelunds Gossi. Gratulerer også så mye til oppdretter Anne-Marie Larsen i Danmark! 5 av valpene i dette kullet har oppnådd 1 UK og hundene er nå kun 2 1/2 år gamle. 

Der er nå minst 20 VK-hunder etter Jutevatnets Radar. Resultatene på NPK er ikke komplett for utlandet.

Jutevatnets hunder lykkes på Smøla.

Smøla 14. og 15 mars.

For vel en uke siden fylte kullet Eidemlias Dallas og NJch Jutevatnets Pernille 2 år og ettersom all fem i kullet var antatt klare for åpen klasse dro hele gjengen til Smølaprøven. Lørdag fikk Birk til Ivar Ellingsen 1 AK på første start. Søndag fikk Gavas til Bjørn Smistad 1 AK på sin første start. Albin til Jan Rune startet begge dager og fikk 2 AK på søndag. Han var skikkelig fornøyd med hunden men manglet reis for beste valør. Prima og Giga hadde ikke suksess i helgen men kommer sterkere tilbake etter hvert. Med til Smøla var også prøveklare Jutevatnets Vågal. Han fikk 2 AK på søndag. Vanskelige forhold gav en del minus, men søket holdt utvilsom til beste premie. I vinnerklassen var Radars sønn Ohlsmyrens Rocket Man med. Hans prestasjoner i fjor var formidable og aldri har "Rocky" vært nærmere storeslem. På Smøla lykkes han med 2VK. Gratulerer så mye til Eva og Arild.

På Smøla stilte også Bjørn Hugdal med sin egenoppdrettede Langlandsmoens Black Tundra. Her fikk hun en velfortjent 2 UK. Radar er her bestefar og Dallas er far. Jeg så en annen søster i kullet på Smøla og det gleder meg å se at Radar setter spor i avl og at kombinasjon med Dallas og Jutevatnets gener virkelig synes å slå til. 

Dallas har nettopp parret Jutevatnets Luna. Her bør potensielle valpekjøpere være obs! Jutevatnets Birk har også nå et kull med Pimens Kaisa som er like spennede....

Bilder: øverst Gavas og Bjørn, i midten Albin og Jan Rune, nederst Birk og Ivar

Skipsfjordhønas C Bolt 2VK og 1VK finale

Andøya 7. og 8. mars

Gratulerer med fantastiske resultater til fjorårets pointer Skipsfjordhønas C Bolt til Wiggo Ditleifsen. 2VK første dag og 1 VK i finalen. Du verden!!

Utrolig rype-video på NRK.no

Sjekk denne utrolige videoen på NRK

God jul og godt nyttår til alle pointervenner!

Året 2014 er snart historie. ”Team Jutevatnet” har hatt et godt år med god jakt og gode resultater på hundene. I mai mottok kennelen Delfinprisen og Wassbergprisen for 2013 på NPKs representantskapsmøte. Det var en stor opplevelse og et klimaks etter mange års intenst avlsarbeid og tøffe konkurranser på Kongsvold. Det har vært jobbet langsiktig med avl der vi har fokusert på hunder med stort overskudd kombinert med god reviering. I 2014 oppnådde kullet mellom Dallas og Pernille et stort antall 1. premier i unghundklassen og kvaliteten må sies å være noe av det beste som er laget. Topphunden i kullet er Jutevatnets Birk og vi håper han kan tilføre den ”nordiske pointeren” kvaliteter som gjør at vi sammen lykkes i konkurransen om premier og valpekjøpere. Pointerpopulasjonen er liten og dessverre er der flere kull som allerede før de er født melder seg ut av populasjonen ved at de ikke er aktuelle kandidater for videre avl. Det er synd, men samtidig etter mitt skjønn et resultat av en viktig og nødvendig liberalistisk rett vi oppdrettere har til å gjøre det vi tror på. Liberalismen har imidlertid den pris at jeg og du får tåle kritikk og smekk på fingeren når vi utfører dårlig håndverk.

En av de beste hunder kennelen har avlet døde etter en trafikkulykke på tampen av året. NJch Jutevatnets Makker var en ekstrem overskuddshund og på siste indeksliste fra NPK har jeg regnet ut at han er nr. 13 på listen med jaktlystindeks på 117 og viltfinnerindeks på 116. Det er svært synd at denne gjennomavlede hunden med høy innavlsgrad kun rakk å bidra med 4 kull før han døde. Det føles veldig bortkastet med tanke på all den energi og alt arbeid som er lagt ned for å lage, trene og dokumentere hunden.

I 2015 er det tvilsomt om det blir et nytt kull i kennelen. Vi vil heller prioritere å lage noen nye VK-hunder. Jutevatnets Vågal og Jutevatnets Prima er flotte individ som vil bli startet i AK og etter hvert forhåpentligvis i vinnerklassen. Vi har også et par spennende unghunder som skal få vise seg frem. Fremtidig avl vil skje på Jutevatnets Katla og Jutevatnets Prima. For Katla sin del synes Jutevatnets Birk som et selvskrevet hannhund-valg. For Prima ligger det litt frem i tid og valget gjøres om ca. ett år. Skal du hente hund fra Jutevatnet må du derfor tenke langsiktig.

I året som har gått har vi samarbeidet og utvekslet mange hyggelige samtaler, sms-er og meldinger med venner i Danmark (Anne-Marie), i Sverige (Anne-Maj, Rolland), på Østlandet (Frode, Ulf, Christian, Knut Tore, Tommy), i Trøndelag (Eva, Arild, Henry, Bjørn, Ivar, Einar) i Nordnorge (Snorre, Ole). Lokalt har vi bygget team rundt kennelen og er i ferd med å lage nye jakttradisjoner (Jan Rune, Rune). Vi har også nye valpekjøpere som vi skal bygge lagånd med i 2015 (Lars, Torstein).

Vi gleder oss over året som ebber ut og ser frem til å starte et nytt der vi igjen skal markere oss med gode resultater fra pointerkennel Jutevatnet. Vi ønsker til slutt alle pointervenner og samarbeidende kenneler god jul og godt nytt år.

Vennlig hilsen fra Ståle og Ole.

Bilde: Makker og christian

NJch Jutevatnets Makker

Ålesund 13. desember 2014

Fikk i dag melding om at NJch Jutevatnets Makker ble påkjørt med dødelig utfall. En av de beste pointere vi har hatt rakk å få 4 kull etter seg.  Makker har levert fantastiske resultater fra første dag og de som har fulgt med i timen vet at hans søkskvaliteter var topp 5 i populasjonen. Hvorfor Dere ikke brukte han i avl mens han ennå var i live skjønner ikke jeg. Jeg lurer også på hva vi skal med fremtidig avlskonferanse når pointermiljøet synes så til de grader hjernedødt!

Kennel Jutevatnet tungt inne i pointer-cupen!

Foreløpige resultater på årets pointercup har tydelig Jutevatnet-dominans!

Høyfjellscup 2014.

Skipsfjordhønas C Bolt suveren første plass og Ørtuas H Mille suveren andreplass. Begge med Jutevatnets Cox til Wenche Wara som far 😀.

Lavlandscup 2014.

Bjønnålias Jackpot på delt andre plass. Pimens Arrow som far og Valhaugens Miss Mouch som Mor. Vår Jutevatnets Radar er her bestefar 😀.

Skogsfuglcup 2014.

Jutevatnets Luna på delt førsteplass 😀.

Unghundcup 2014.

Jutevatnets Birk, Jutevatnets Prima og Freke på de tre første plassene. Jutevatnet som mor eller far. Mye Jutevatnet bak de neste hundene på listen 😀.

Unghundcup NPK og avlsindekser.

Unghundcup 2014.

Det er en glede å konstatere at av de 14 beste individene på NPK,s unghundcup er det hele 10 stk med tette bånd til kennel Jutevatnet. Det betyr at vi bidrar vesentlig til neste generasjon pointer i Norge.

Avlsindeks etter vinter 2014.

Det er en glede å konstatere at kennel Jutevatnet leverer gode statistiske resultater i indekslistene. En får mene hva en vil men jeg har over tid sett at statistikken treffer. Det skjer stadig feil i bedømmelse av den enkelte hund og noen dommere gjør en meget slett og slurvete bedømming. Jo større tallmaterielet blir jo mindre får datafeil å si. Vi er på rett vei og leser en statistikken med fornuft blir den et nyttig hjelpemiddel. Du velger selv om den skal være et supplement eller et tungtveiende elemenet i ditt valg av parringspartner. Skal du lykkes i avl må du i tillegg ut å se hundene. Sjekke lyd, henging, effektivitet, reviering, stress osv. Indeksene forteller kun om jaktlyst, viltfinnerevne og HD.

Jutevatnets Luna fortsetter å sanke premier....

Os-II-prøven.

Grattis Helge! 2AK den 21. november og nok en 1 AK den 22. november på Jutevatnets Luna er herlig overbevisende... Lykke til med rugdepokalløpet i morgen!

Jutevatnets Luna sanker premier...

Gratulerer igjen til Helge Pedersen og Jutevatnets Luna. Luna har fått 2 AK på Osprøven 9. november  og 1 AK på Egersundprøven 15. november. Begge prøvene er skogsfuglprøver med tradisjonelt mye rugde. Luna er blitt litt av en viltfinner!

Frierfjordens Rossi 1 AK

8. nov 2014

Gratulerer til Tommy Nilsen med nok en 1 AK på Frierfjordens Rossi (NJch Jutevatnets Radar x Fugledes Black Britt). Tommy trives i Danmark og det ender ofte i flotte premier. Det staselige bildet er sakset fra Dansk Pointerklubb sin hjemmeside og et besøk her anbefales. Tommy står plassert til høyre.

Jutevatnets Birk med Cert på utstilling!

8. november 2014

Gratulerer så mye til Ivar og Kari Ellingsen med hannhundcertet på Jutevatnets Birk i dag. Det ser ut som om denne hunden har fått alt! Hunden er lydløs i hjem og i bånd. Den er rolig i alle situasjoner og har i det hele tatt et fantastisk gemytt. I fjellet har den vist seg frem med 6 førstepremier i år med topp jaktlyst, fart og ikke minst stil. Det er allerede klart at han vil bli kåret til årets ungpointer. I tillegg har han kullsøsken som alle er premierte med 1 UK. Faren Eidemlias Dallas ble selv årets ungpoiner og har allerede oppnådd å vinne en finale på Kongsvold. NJch Jutevatnets Pernille som er mor til Birk har nå 13 valper etter seg med 1 UK🙂

Er du interessert i valp etter denne fremragende overskuddshunden må du melde din interesse. Det blir nok 3-4 parringer om kort tid så følg med på "planlagte parringer" på NPK-sidene....

Jutevatnets Luna, 1 VK Forus

1. november

Gratulerer så mye til Helge Pedersen som i dag lykkes å få 1 VK på Jutevatnets Luna etter NSJch Håkerløkkens Straight Flush og NJch Jutevatnets pernille. Dermed blir Luna også å se på NM-Kongsvold til høsten. Luna er i år premiert både på vinter, skog og lavland. Finalen på Forus går i morgen. 

Litt statistikk og tanker om veivalg....

Ålesund 26. oktober.

Da er jeg vel hjemme igjen etter 14 dagers ferie under Spansk høstsol med opptil 30 varmegrader og 22 grader i bassenget. 

Jaktprøvesesongen er så godt som over og mens mange slikker sår får vi fråtse i tallmaterialet etter resultatene for kullet mellom Jutevatnets Pernille og Eidemlias Dallas. En forløpig oppsummering av dogweb-data viser forløpige tall mellom egne stander:makkers stander lik 43:14

Sålangt er nok dette det beste kullet vi har laget. Alle fem i kullet har 1UK med 17 førstepremier tilsammen. Vi ligger naturligvis meget godt an i forhold til årets Wassbergpris, men det går fortsatt flere prøver i våre naboland og seieren tas ikke på forskudd.

I kennel Jutevatnet har vi hatt høyt fokus på egne resultatmål. Samtidig er kennelen først og fremst opptatt av den norske pointers fremtid. Nøkkelen for fremgang og utvikling ligger i seleksjon. Jaktprøver er vårt viktigste verktøy, men utvikling innen vår prøvesport er urovekkende. 

Omfanget av jaktprøver er blitt for stort og kvaliteten på partiene og terrengene er blitt for dårlig. Avprøving av de kontinentale rasene går nå på bekostning av de engelske. De kontinentale gjør "krav" på lik slipptid til tross for at deres jaktlige egenskaper tilhører en annen prøvegren med mindre format, lavere fart og annen stil.

Kvaliteten på dommere er også urovekkende. Mange partier gir prøveledelsen store utfordringer med å finne ledige dommere og vi opplevere stadig dommere som har mindre erfaring enn de prøvedeltagerne som fører hund. 

Vi må finne nye løsninger. De gode hundene som skal føre populasjonenes gener videre må selekteres ut. For å høyne kvaliteten på jaktprøver må vi skille engelske og kontinentale hunder. Vi må også skille kvaliteten i unghundavprøvningen ved å innføre en ny unghundkonkurranseklasse (UKK). Først da kan en tilby de gode og avlspotensielle unghundene terreng og dommere med tilfredsstillende kvalitet.

Det gode under de "mørke skyer" er at dagens vinnerklasse synes velfungerende. Det er likevel viktig at dommerne i vinnerklassen ikke overvekter sitt "subjektive skjønn" slik at "synsing" underkjenner den effektive hunds prestasjoner. Vi ser stadig eksempler på nyutdannede dommer som forsøker å finne opp kruttet på nytt. Når vi dømmes av dyktige dommere er rangeringen gitt før den den åpne kritikken gis. Ved udyktighet forstår vi ingen ting og avprøvingen blir en parodi.

Bilde: Soloppgang ved middelhavet..

Link om rapphøns, dens viltbestand og viltpleie

Fant denne interessante linken på kennel Villestoftes hjemmeside:

Pimens B-Jenta: 1 VK m/CK

Vestfold-prøven nr 2, 17 okt 2014

Da ordnet "Jenta" seg billett til NM-høyfjell med å vinne sitt kval parti på dagens vestfoldprøve. Pimens B-Jenta er utvilsomt et "lavlandsgeni" med sin fart og reviering. Jenta er etter suksesskullet mellom Jutevatnets NJch Jutevatnets Radar og Drevjans Belle. Kombinasjonen ble gjort 2 ganger og avkommene setter spor i nordisk pointeravl. Gratulerer til eier Turid Skjelbreid og dessuten til valpekjøpere av Jentas kull med NJch Jutevatnets Makker. Dere har tydeligvis handlet valp på "øverste hylle" (les: juetvatnet i bøtter og spann) og nå har dere fått noe å strekke dere etter😉.

Bjønnålias Jackpot, 2 VK m/CK, Skåne

Skåne 16. oktober.

Grattis til Walther Muland med 2 VK m/CK på Bjønnålias Jackpot. Jackpot ble stilt på lavlandsprøve i Skåne og ble ført av samboer Lisbet. Jackpot er etter Pimens Arrow og Valhaugens Miss Mouch. Meget interessant hannhund...

Østagløttens Lely skal parres med Jutevatnets Birk

14.oktober 2014

Da har Andre Stenumgård bestemt seg for å bruke Jutevatnets Birk på sin overskuddstispe Østagløttens Lely. Dette er en parring jeg kan anbefale på det sterkeste... Her har en 1/4 av hundene: Pernille, Radar, Dallas og helitialenske Derna. Sjekk linken:

Roxy 1 AK, nok en VK-hund etter Radar

Vestfoldprøven 12. oktober

Det ramler inn premier og denne gang er det Roxy til Knut Tore Dahle som ordnet seg VK-biletten på dagens Vestfoldprøve. Roxy er en premiesanker med 4 x 1UK i unghundklassen og allerede som 2 1/2 åring blir det 1 AK. Slik gjør de gode hundene det. Gratulerer så mye Knut Tore! Vi gleder oss på Radars vegne.

Jutevatnets Giga bekrefter med enda en 1 UK

Smøla 12. okt

Rune Urke tok med seg Giga ut i dag igjen og det ble nok en 1 UK med tallkarakterene 666444. Endelig får Giga vist det vi har sett lenge...

Prima Ballerina!!! 1 UK Lavland

Vestfoldprøven 11. okt

Gratulerer til Ulf Gürgens som førte Jutevatnets Prima til 1 UK på hennes første start på lavlandsprøve. Grunnlaget for premien er lagt av Anne-Maj Christensen som har hatt Prima i trening. Anne-Maj har valpen Jutevatnets Viviere etter RadarxDina. Tilbakemeldingene forteller at Prima har Stil og fart i rikt mon og det stemmer sikkert ettersom hun ordnet 1 UK på første lavlandstart. Dette er total Primas sjette 1 UK.

Bildet er tatt av Anne-Maj sin kompis under trening på Krogstad.

Giga og Rune er heilt Gigantisk!

Smølaprøven 11. okt

Da satt den! Giga klinket til med 1 UK på en meget overbevisende måte på Smøla i dag! Da er alle 5 valpene i kullet premiert med 1 UK. Det har vært en klar målsetning etter at vi så kvalitetene på valpene. Allerede som 4 måneders valper viste de tildels godt søk. Gratulerer til dyktig eier og fører: Rune Urke. Gratulerer med dagen forresten!!

Giga hadde 3 fuglearbeid med reis og tallkarakterene var topp: 666444

Bjørklunds (Radar/Cepa) Jackson 4 VK NM-lavl semi

NM-lavland 10. okt.

Grattis til Einar! 4VK på Jackson (Shot) på prøvens første dag!!! I morgen er det meldt masse regn og grisevær. Vi følger med fra "sofaen".

Dagstur til Vingelen.

Vingelen 5 september.

Det ble jakt i Vingelen i dag. Vågal og Pernille ble med. Utrolig at den gamle damen på 10 1/2 år som til daglig bor i ei leilighet i Trondheim sammen med Anne-Lise kan gå så godt. Hun har en enorm jaktlyst denne gamle men ungdommelig utseende damen.

Vågal ordnet opp med et flott fuglearbeid og det ble felt 2 ryper som han apporterte mesterlig. Ellers var rypene lite medgjørlig i den sterke vinden. Det begynner å bli rett så behagelig å jakte med Vågal.

Jakthilsen fra Marcel

3. oktober

Jakthilsen fra Marcel Mennink. Jutevatnets Bragd fungerer utmerket på jakt. Han tilpasser seg terrenget og går utmerket i skog. Holder standene og har skjønt at det er far som feller fugl. Bilde: Orrhøne fra dagens jakt.

Uff og atter uff!

Sølvhunden finale 28. sept.

Rocket Man er med helt til slutt og er rein, får fuglearbeid med felling og har rypa i kjeften 2 ganger uten å avlevere.... Så nære på å vinne kommer dere kanskje aldri igjen. Uff, uff og uff....

Jutevatnets Max 2 AK

Østfoldprøven 28. sept.

Under litt vanskelige forhold fikk Jutevatnets Max (Straight Flush x Pernille) endelig sin etterlengtede jaktpremie. Gratulerer så mye til Rolf Ulvang med en velfortjent 2 AK. På en god dag klarer nok Max enda litt til så da er det bare å stå på videre😎.

Bilde: Max på lavlandstrening

Østagløttens Luba 1 UK

Østfoldprøven 27. september

Lavlandssesongen er i gang og Frode Stenerud fikk sin etterlengtede 1 UK på sin spennende unghund Østagløttens Luba i dag. Frode har lovprist hunden i lang tid og i dag satt den. Gratulerer så mye Frode! Som oppdretter til Lubas far, Jutevatnets Makker, tar vi vår sedvanlige bit av æren😉. Luba er tredje hund i kullet med beste premievalør. Fra før har Mattis og Sifo begge flere 1 Uk-premier. Makker avler meget godt og det er vel mulig at han blir benyttet på vår neste parring.

Ingo og Rocket Man til Sølvhundfinalen!

Sølvhunden 27. september.

Da er finalistene klare. Black Luckys Ingo og Ohlsmyrens Rocket Man er videre. Vi ønsker ekvipasjene lykke til og håper at en av dem får sølvhunden på hylla!

Katla gikk greit men havnet utenfor lista. 

"Rocket Man" rir på en bølge....

Sølvhunden 26. september.

Ohlsmyrens Rocket Man er i vinden! Sist helg holdt det ikke helt inn men jaggu klinker hunden til med 1 VK kval på Sølvhundens første dag. Eva du er vår "popstjerne"!!! Lykke til i semifinale. 

Kennelens egen Jutevatnets Katla ført av Ståle Lingaas gikk videre på søk som beste upremierte søker i sitt parti. Katla går strøkent og kun en fugl skal til før det faller på plass.

Eidemlias Dallas vinner av Nesk-prøven!!

Hjerkinn 21. sept

Store gratulasjoner til Henry Espeset med sin eminente hund Eidemlias Dallas! I dag gikk han til topps med 1 VK finale på Nesk sin Kongsvold/Hjerkinn-prøve. Å vinne en av de store høstprøvene på Dovrefjell er det gjeveste en kan oppleve i fuglehundsporten. At Dallas er far til vårt siste "toppkull" gjør at vi gleder oss spesielt over topplasseringen. Vi vil fortsette med strategien å avle på kongsvoldhunder både på mor og farssiden.

Vi må også nevne Ohlsmyrens Rocket Man til Eva og Arild Solli som var med og ledet før siste runde. Rocket Man tok nok en stand i siste slipp men ble for urolig og måtte utgå. En fantastisk hund etter Jutevatnets Radar og legendariske Borgefloens Jaga.

I Derby finale gikk det ikke veien for Jutevatnets Birk. Ståle gikk som "observatør" og bekrefter at Birk er en søker langt ut over det alminnelige. Birk blir "farlig" i fortsettelsen... 

Bilde: Henry og Dallas (hentet fra nesk.no)

Jutevatnets Birk 1.pl ND semifinale!

Hjerkinn 20.sept

Jutevatnets Birk til Ivar Ellingsen er klar for Norsk Derby finale på en meget overbevisende måte. Birk må nå tåle favorittstempel etter at han overbeviser før derby med 5 x 1UK på 6 starter. Går videre fra kvalik som sterk søker. Når Birk klinker til med 1. pl i semifinalen drar han også kraftig fra i kampen om tittelen "årets ungpointer" og står nå med hele 21 poeng. 

Prima gjorde i dag en hedelig innsats men ble slått i fugl og pådro seg 2 blindstander. Med bare 6 hunder videre fra hvert parti ble det 2 knepp for dårlig.

I vinnerklassen på NESK-prøven må vi ønske Ohlsmyrens Rocket Man og Eidemslias Dallas lykke til i morgendagens VK-finale.

Bilde: Ivar Ellingsen mottar sin velfortjente premie

Bjørklunds Jackson 3VK, Bruksvallarne

19. sept

Gratulasjoner til evig unge Einar Holmvik med 3VK til Bjørklunds Jackson etter Radar og Cepa. Kjempegod hund iflg Einar, som vet hva han snakker om. Godt avlet i likhet med sin eier!!!

Villestoftes Irma, 2.pl. ND kval

Hjerkinn 19. sept

Gratulerer til Pål Malmo og oppdretter Anne-Marie i Danmark med 2- plass i dagens kvalifisering. Irma er etter Jutevatnets Radar og Metrinelunds Gossi. Sammen med Irma går også Jutevatnets Prima og Jutevatnets Birk videre til semifinale på søk.

Jutevatnets Mara

Gratulerer til leif Jan og Isa M Sørli med VK premie og elitehundstatus på Mara.

Mara fikk exellent og Cert på Ørskogfjellutstillinga i sommer og ble da den tredje elitehunden i kullet. I vinnerklassen på Pointerklubbens hovedprøve ble det 5 VK.

Derbybilett til Villestoftes Irma

Gratulasjoner til Pål Malmo som fikk 1 UK på Snåsa 24/8 og 2 UK i Verdal 31/8.

Dermed er Derbybiletten i boks og oppdretter Anne-Marie i Danmark får en kandidat å heie på! Lykke til!

Irma er siste tilskuddet med 1UK etter Radar og Metrinelunds Gossi. Fem i kullet har nå 1 UK. 

Birk og Prima fikk begge sin femte 1 UK i dag!

Dovrefjell 7. sept.

Bedre forhold med skydekke på Dovrefjell i dag. Det førte til at hundene fikk helt andre forhold å jobbe under. Både Jutevatnets Birk og Prima klinket til med nok en 1 UK. De har nå 5 hver på 6 starter. Gratulerer til Ivar Ellingsen!

Primas kritikk fra i dag var flott lesning og den gjengis her:

Prima jakter "prima". Høy fart, intenst og konsentrert søksopplegg. Viser oss medvindssøk av beste kvalitet. Tar stilfull stand, reiser villig og presist ryper og er rolig i oppflukt og skudd. Ny kort stand i samme område. Rype letter og Prima er rolig i oppflukt. Prima tar kort stand langt ute, stegg letter og Prima holder standen. Når fører kommer til justerer Prima seg litt, reiser presist ryper og er rolig i oppflukt og skudd, utreder. Et kjempetalent som holder oppvisning i søk og fuglebehandling og skal selvfølgelig tildeles 1 pr UK.

Tallkarakterer: 666444

Mannefall for pointeren i NM, ny VK-hund etter Radar!

Dovre 6. september.

Det ble mannefall for pointerne under semifinalen. Hele 6 pointere ble sendt på partiet som skulle i Knutshø Nord. Ingen premier på partiet i løpet av dagen og kun Joker til Ronny Hartvigsen "overlevde" og går videre til finalen. Massevis av lykkeønskninger til Ronny og Joker!

Norsk pointerklubb bør gjøre grep og vekte premier fra Kongsvold i pointercupen slik at medlemmene tvinges til Kongsvold. Premier fra småprøver rundt omkring i land har ikke samme betydning lenger. Det er på Dovrefjell det skjer. Det er her de gode ekvipasjene konkurrerer.

Et lysglimt i mørket er Østagløttens Lely som i dag fikk sin VK-bilett! Lely som er etter Radar og Derna er en enorm overskuddshund. Store gratulasjoner til eier: Andre Stenumgård og oppdretter: Frode Stenerud.

Det holdt ikke helt inn...

NM-2014.

Det holdt ikke helt inn for Radar på det som ble Radars siste prøvestart. Første slipp gikk han kanonbra og ledet på søk bak de med fuglearbeid i sitt parti etter første runde. det kostet for mye og når dagen var omme ble han rangert som 9. hund. Karrieren er over, men vi gleder oss over at flere andre hunder etter Radar, Pernille er videre til semifinalen. Vi ønsker lykke til og nevner: Point, Makker, Rocket Man. Vi ønsker også Bolt som er etter Jutevatnets Cox lykke til.

Jeg fører Point i semifinalen, mens Ole Ingebrigtsen er opptatt med å dømme et annet semifinaleparti.

Søndag blir det trolig UK med "Lille Prima".

Bilde: Radars siste konkurransedag

Ståle blir medeier i kennelen!

Ålesund 3. september 2014.

Ståle Lingaas og jeg har samarbeidet om hundene i kennelen over en lengre periode og det er en glede å meddele at Ståle nå er medeier. Å drive en pointerkennel er kun en hobby men likevel en viktig og krevende affære. Virksomheten har ingen økonomisk verdi og det kreves derfor at vi som drifter "varemerket" JUTEVATNET er dedikerte og har et ekte engasjement for Pointeren. Ståle er en slik person og det er nå tid for at han står ved min side i den videre driften.

Birk 4x1UK, Prima 4x1UK, Gavas 3x1UK

Holtsjøprøven og Pointeklubbens hovedprøve 2014

Ikke nok med at Jutevatnets Prima tok sin fjerde 1UK på sin femte start så har primas kullbror Jutevatnets Birk i dag tatt sin fjerde 1UK på sin fjerde start!

Store gratulasjoner til Ivar Ellingsen med et kjempetalent!

Gavas til Bjørn Smistad tok sin tredje 1UK på holtsjøprøven.

Albin fik 2UK på Holtsjøen og Giga 2UK på pointerklubbens Hovedprøve.

Hittil i høst har kullet tatt nye 6 premier.

Svenskejakt og oppstart på prøvesesongen.

Ålesund 31. august.

Da er vi vel hjemme etter 10 dager på farten. Fredag dro Jan Rune, Rune, Ståle og jeg retning Arjeplog for å jakte på svenskerypa. Vi stoppet ved Holtsjøprøven hvor Jutevatnets Prima fikk 1 UK og Jutevatnets Albin fikk 2 UK. Videre neste dag til Vouggetjålme og rypejakt. Flotte dager og godt med fugl i sekken men likevel med prioritet å lage gode jakthunder. Det fikk vi til og etter flere dagers jakt og 11 timers biltur lørdag dro vi til Hjerkin søndags morgen og stilte Prima og Giga i unghundklassen. Det ble nok en 1 UK på Prima og 2 UK på Giga som manglet reis og ble noe mør helt på slutten. Må konkludere med at dette er svært så konsentrerte og sterke hunder som etter mange dager med reise og jakt leverer også på prøve.

Bilde: Ståle vel fornøyd med jaktinnsatsen til Jutevatnets Katla 

Jutevatnets Robben født 16.mai

Ålesund 5. august 2014

Denne flotte pointervalpen etter NJch Jutevatnets Radar og Jutevatnets Dina vurderes solgt. Valpen er meget trivelig og uten medfødte mangler. Valpen selges kun til jaktprøvefolk. Hodet er helsort.

Rettelse: Siste valpen for salg hos Snorre er en hannvalp. Pointnics Stegg!

Sjekk denne valpen som er til salgs hos Snorre!

Tispevalp til salgs hos Snorre!

Ålesund 7 juli.

Er du interessert i en flott tispevalp etter Jutevatnets Vågal så anbefaler jeg å ta kontakt med Snorre Nicolaisen mob tlf 958 44 052

Så langt tyder det på at valpene etter Vågal blir meget stødige og rolige.

Eva og Arild Solli har hentet flott valp hos Ohlsmyrens og bekrefter at dette er stødige saker! Gleder meg til å følge disse valpene og er meget spent på resultatet.

Ellers så har hundestallen i kennel Jutevatnet økt med 3 hannvalper etter Radar og Dina. Alle 3 meget flotte individ og ingen som skiller seg ut på noen måte. Det gjør at jeg får et luksusproblem. Jeg kan ikke selge noen av dem før jeg har fått testet dem i fjellet. Takk til Ulf Gürgens og hans familie som har lagt ned mye arbeid på valpene (Bilde).

Sjekk denne hos Pointnics!

Sommernytt fra Jutevatnet!

Ålesund 19. juni.

Da har Lars Vemøy og Torfinn Lyngroth hentet sine hannvalper etter Ingo og Katla. Hekla blir igjen hos oss. Alle valpene fremstår med et meget godt og robust gemytt. De er meget livlige og synes lettlærte. Litt mer "sprell" enn det jeg er vandt med.

Hos Ulf i Oslo går det bare bra med valpene etter Radar og Dina. Tispevalpen drar til Sverige. Den 5. juli henter jeg alle 3 hannvalpene til Ålesund. Har valgt å holde igjen på salget av alle 3, men vil slippe opp for salg når jeg har fått studert de nærmere. Har du en god CV kan du melde deg på. Dette er vel kanskje et av mine mest spennende prosjekt... 

Bilde: Jutevatnets Robben?

Kennel Villestofte med ny flott hjemmeside!

18.05.2014

Gratulerer til kennel Villestofte med ny super hjemmeside. Blir nesten misunnelig når jeg ser hvor profesjonelt dere lager den. Lover å besøke siden jevnlig og ønsker lykke til med hundene, spesielt de unge lovende. Blir det Norsk Derby på dere?

Jutevatnets Birk: HD Fri A

13.04.2014

Da foreligger HD-resultatet på hund nr 2 i kullet Pernille x Dallas. Jutevatnets Birk har som sin søster Prima også Fri A. Ikke uventet. De øvrige i kullet vil få sjekket sine hofter i løpet av mai. Jutevatnets Giga har nettopp fått løpetid så da blir det fullt fokus på å skaffe Derbybilett til høsten. Målet er at alle fem søskener skal stille til start i ND.

Pointnics har "Jutevatnetvalper" til salgs

13.05.2014

Da er valpene i Ohlsmyrens kull mellom Jutevatnets Vågal og Ohlsmyrens Good Vibration plassert. 

Imidlertid er det født nye valper etter Vågal i kennel Pointnics. Her er det kun 2 valper ledig så er du interessert bør du handle raskt. Dette er også et lett linjeavlet kull som anbefales på det sterkeste. Tispa Pointnics Desiree, en meget flott hund, er fra et suksess kull med flere meget gode vk-hunder. http://www.pointnic.net

Ohlsmyrens har "jutevatnetvalper" til salgs!

25.april 2014

Grattis til Roland med valpekull! 7 flotte valper etter Jutevatnets Vågal og Ohlsmyrens Good Vibrations. Tispen er fra et høyt premiert kull der mange har oppnådd 1 AK. Beste hund i kullet er Ohlsmyrens Respect til Hans Simensen som ble kåret til norges beste fuglehund uansett rase i 2013. Vågal er i vårt eie og er uten tvil en utrolig flott og spennende hund. Som unghund oppnådde han 2 ganger 1 UK. Han er såvidt stilt i åpenklasse men fortsatt er der for mye "Møllers tran" i gutten. Det er nettopp slike gutter som skal brukes i avl og sammen med Good Vibration blir dette gull. Bak Vibration ligger Jaga med legendariske Offerdalens Cliff og på farsiden Buddy som er etter Albin. Albin er far til Radar og Pernille samtidig som Offerdalens Cliff er bestefar. Vågal knytter således dette sammen og gir de nyfødte valpene en spennende men riktig stamtavle. http://www.ohlsmyrens.se

Birk med enda en 1 UK og Giga med 3 UK på dovreprøvens siste dag!

Dovreprøven 27. april

Jutevatnets Birk til Ivar Ellingsen startet sin tredje start i dag og ordnet nok en 1 UK. Dette er tredje 1 UK på 3 starter. Eventyrlig🙂 (Bilde).

Jutevatnets Giga ble den siste hunden i kullet som ordnet seg med premie. Pga diverse minus ble det kun 3 uk i dag, men bare vent! Dette er også en overskuddshund så til høsten kommer derbybiletten. Gratulasjoner til Rune Urke som da har sørget for at alle i kullet er premierte i en alder av 13 1/2 måned.

Etter lørdagen ble Prima kåret til prøvens beste unghund og tildelt et flott håndmalt fat. Takker "hed-opp" så mye for premien. Etter Birk´s flotte prestasjon på søndag tenker jeg at han fortjente premien minst like så mye....

Storslagen helg for kennel Jutevatnet!

Dovreprøven 26. april 2014.

Fire av valpene i kullet Dallas x Pernille stilte til start i dag, Gavas var indisponert med svært rennede "mage". Konsentrasjonssvikt førte til "kun" 3 UK. Prima ble ført av Ståle Lingås i dag og klinket til med nok en 1 UK og har nå 2 x 1 UK på 3 starter. Birk gikk på Hjerkinn syd og klinket til med 1 UK. Han har nå 2 x 1 UK på 2 starter. Albin til Jan Rune gikk på nysetra og var eneste hund med fuglearbeid. Han ordnet like godt opp med ett i hvert slipp og da måtte jo dommeren bare gi gutten derby biletten. Oppsummert så fikk altså  3 av valpene 1 UK i dag og i alt har nå 4 stk oppnådd 1 UK. Vi har begynt å tenke derby.... 

Bilde: Albin og en lykkelig fører Jan Rune Dahl

Prøvekritikk Albin:

I åpent terreng jakter albin i meget stor fart, flott stil og lett aksjon i god kontakt. Jakter bevisst og konsentrert og dekker terrenget på en utmerket måte. fester stand under innkalling. Fugl letter noe til side. Skytes, komplett rolig i oppflukt og skudd. Jakter fortsatt godt i seinere slipp. Markerer, fester kort stand. Makker kommer til og tar opp rype presist foran. I siste slipp trekker an og fester stand. reiser villig og presist rype. Rolig i oppflukt og skudd.  1 UK

Tallkarakterer: 556444

Prøvekritikk Prima:

Går i svært stor fart. Prima stil og aksjon. Får med seg masse terreng i dybde og bredde. Støkker rype sammen med makker. Fortsetter sitt meget gode søk. Går fortsatt prima. Finnes i stand. Reiser djervt og presist ryper på ordre og er helt rolig i oppflukt og skudd. En herlig unghund som får fortjent 1. pr. UK

Tallkarakterer: 556444

Bilde: Ståle førte Prima til 1 UK i dag.

Jutvatnets Prima: 1 UK

Dovre 25. april 2014

Prøvekritikk:

Går i beste fart, flott kjapp aksjon et meget godt anlagt søk i god kontakt. Dekker terrenget i store fine slag. Stand,reiser villig og presist rype. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder godt. Fortsetter i senere slipp sitt prima søk og tildeles uten tvil 1 pr. UK

tallkarakterer:566444

Valper fra Jutevatnet. Dårlig nytt og godt nytt.

Ålesund 10 april 2014.

Da kom valpene etter NJch Black Luckys Ingo x Jutevatnets Katla. Vi ventet 5 valper. Desverre gikk noe galt. For ca 2-3 uker siden har ett foster dødd og påbegynt resorpsjon. Nabofosteret  har lidd under dårlig "naboskap" og dødd for ca 1 uke siden. Disse kom først og det så helmørkt ut. Heldigvis kom det 3 friske og meget vitale valper til slutt. 2 hanner og ei tispe. Alle hvite og sorte. Tispa blir hos oss. De øvrige hannvalpene er allerede bestilt. (Bilde: Katla med sine 3 små)

Godt nytt er imidlertid at Ulf Gürgens i dag tok ultralyd på Jutevatnets Dina hvor det ble påvist ca 7 valper. Far er NJch Jutevatnets Radar. Valpene som blir født i dette kullet er ennå ikke solgt men de er tiltenkt kun spesielt interesserte. Jeg skal selv ha hannhund i dette kullet. Jeg tar 2 til å begynne med for å forsikre meg at bitt, gemytt etc er i boks før jeg selger den ene videre. Er du interessert i valp og har høye mål så kan du sende en e-post til ole@aalesund-dyreklinikk.no Valpene registreres på kennel Jutevatnet.

Storeslem til "trøndergutta" og Radar + Arrow preger resultater på Dansk Pointerklubbs Hovedprøve!

Prøvehelga 5.-6. april.

Nøyaktig 13 måneder gamle skaffer kullbrødrene Jutevatnets Birk  og Jutevatnets Gavas seg derbybiletten på Storlidalprøven! Gratulasjon og oppdretters takk til dyktige og drevne eiere: Ivar Ellingsen og Bjørn Smistad. Hundene er etter Eidemlias Dallas og NJch Jutevatnets Pernille. Pernille dokumenterer nok en gang at hun avler godt. Dette er sterke hunder med høy jaktlyst og godt format. Gavas hadde 4 fuglarbeid da han fikk sin 1 UK (Bilde: Bjørn og Gavas).

De 3 andre søskenene fra "Mørebenken" startet også til start men det ser ut som om vi både har sovet i timen og glemt hjemmeleksa. Søksmessig går det så det gnistrer så vi skal nok klare det....

Radars avkom fortsetter å sanke premier:

På Dansk pointerklubbs hovedprøve fikk Roxy sin fjerde 1 UK. Frierfjordens Rossi fikk 1 AK og er dermed klar for vinnerklassen. Kullsøster Frierfjordens Rit er kommet litt lengre og vant likegodt finalen. Norskoppdrettede Frierfjordens Rit har dermed vunnet VK-finalen i både den svenske og danske hovedprøve. I Sverige og Danmark er dette store saker! (Minner om at Jutevatnets Makker vant den norske).

I tillegg kan vi fortelle at 3 VK finale på Dansk pointerklubbs Hovedprøve gikk til norskoppdrettede Bjønnålias Jackpot til Walter Muland. Pimens Arrow er far og Radar er bestefar til Jackpot. 

På Altevannprøven fikk Pimens Aron 3 VK kvalik. 

Må også nevne at avkom etter Jutevatnets Cox i Ørntuas H-kull fortsetter sin eventyrlige reise. På Altevannprøven fikk Mille 2 VK m/CK og Flicka fikk 4 VK kvalik og 2 VK res,CACIT finale.

På Hemneprøven fikk Villestoftes Irma 2 UK. På storlidalen fikk ståle 2 AK på Jutevatnets Aiko (Litt for mange minus på slutten). 

Gratulerer til alle med flotte premier😀.

Jutevatnets Gavas, 2UK

Tydalprøven 30. mars.

Grattis til Bjørn Smistad som fikk 2UK på Gavas i helgen. Tallkarakterene 566444 forteller at det ikke manglet på søket. Til helgen stiller flere av disse ettåringene til start i Storlidalen. Vi krysser fingrene for vær og førehold. 

Min egen Prima er ikke akkurat fast i stand men er jeg i nærheten så skal det gå bra. Søksmessig holder hun klart til beste premie. Vi gleder oss....

NJch Jutevatnets Makker følger opp suksesshøsten med 1 VK m/CK på Femunden

29. mars

Makker dro det lengste strået i sitt parti på Femunden i dag. 1 VK m/CK gir bredt glis på Christian Narmo. Makker følger dermed opp suksessen fra i høst og vi som står rundt applauderer...

I sør-norsk unghundmesterskap er Roxy til Knut Dahle videre til finalen. I dagens kvalik ble det stand men for lang ettergang. Knut tok for gitt at hunden ikke kom til å gå etter og fikk seg en lærepenge. Lykke til i morgen!

Jutevatnets Luna 1 AK!!!

28. mars 2014.

Da satt den også for Jutevatnets Luna. Helge Pedersen er dyktig med hund og i dag fikk ekvipasjen 1 AK. Dette er den fjerde hunden i vårt "Wassbergkull" som klinker til med 1 AK. Kullet er nå vel 2  1/2 år. Mon tro om ikke Luna er Elitehund nå?

På Andøya er Rocket Man videre på søk til NM- semifinale. Lykke til videre Eva og Arild. "Rocky" er en kjempehund!

Siste nytt!

23. mars 2014.

Ohlsmyrens Rocket Man tatt ut på NM-lag vinter! Grattis til Eva, Arlid og ikke minst oppdretter Roland!!!!!

Roxy med nok en 1 UK. Radars avkom har nå tilsammen 50 stk 1 UK-premier

Danmark, Assens den 23. mars 2014

Roxy (Radar - Vestfjorddalens My) glapp så vidt utenfor plasseringslista i dansk derby på finaledagen. På vei hjem stoppet Knut Tore Dahle og stilte Roxy i Assens. Her ble det nok en 1UK. Dette er hundens tredje 1 UK. Roxy går som en "klokke" forteller Knut. Det er bare å stikke hendene i lomma og la hunden gjøre jobben. 

Med dagens premie kan Radar feire at hans avkom tilsammen har oppnådd 50 premier av beste valør. Ingen andre pointere er i nærheten av et slikt resultat. Takk til Roxy og Knut 😎.

Kaisa 2 VK,finale, Rocky 2 VK finale, Luna 2 AK

23. mars 2014

Store gratulasjoner til Eva og Arild Solli med 2 VK Finale (Rørosprøven) på Ohlsmyrens Rocket Man. Fremgangen fortsetter...

Like store gratulasjoner også til Inger-Lill Pedersen med 2 VK Finale (Tromsøprøven) på Pimens B-Kaisa.

Begge er etter Radar.

Jutevatnets Luna oppnådde i dag 2 AK på Mølfjellet. Grattis til Helge Pedersen. Snart sitter den...

Første dag av Dansk jakthunde derby...

Danmark 21. mars 2014.

14 hunder videre til dag 2 av Dansk Derby. Fordelt på:

6 pointere, 6 ES, 1 GS og 1 IS videre, alle med 1 uk etter første dag.  

Både "Myra" til Jens Bang, fører Tom B Hansen og "Roxy" til Knut Tore Dahle etter Radar og My er blant disse. I tillegg er Boelsgård Didrik til Allan Diedrichsen, med Radar som bestefar videre. Gratulerer til alle og lykke til med morgendagen!

Myra med enda en 1 UK

Danmark 15.mars

Store gratulasjoner til eier Jens Bang og fører Tom B Hansen som fikk nok en 1 UK på Myra i dag. Neste helg er det Dansk derby og da er det alltid greit å ha spisset formen. Gratulerer så mye til oppdretter Knut Tore Dhale.

Valper etter Jutevatnets Vågal!

Dombås 14. mars

Jutevatnets Vågal er i vinden! Siste ukene har Vågal hatt 2 velykkede parringer. Etter at kullet er tildelt Wassberprisen for 2013 har vi fått flere forespørsler fra oppdrettere som ønsker å bruke Vågal i avl. Foreløpig er det kun kennel Ohlsmyrens i Sverige og kennel Pointnics i Norge som har fått ja. Jeg vil avvente videre avl på Vågal til han har fått sin 1 AK, event 1 VK-premie. Dette i tråd med mine synspunkter omtalt annet sted på hjemmesiden. Vågal representerer imidlertid solid nordisk pointerblod og begge kull vil by på meget gode jakthunder som også kan gi topp konkurransehunder for de som trives med medaljer rundt halsen. 

Er du interessert i valp etter Vågal så sjekk hjemmesidene til Ohlsmyrens kennel og Pointnics kennel. Begge tispene er meget gode og fra meget godt premierte kull. Den ene tispen er søster til Ohlsmyrens Respekt, den andre er søster til Pointnics Point. Begge fra linjer med "plenty" trøkk og evner til å gjøre det helt store. Oppdretterne er blant nordens mest reflekterte....😲

Produkt-tips!

Dette produktet bør du prøve! Gi noen centimeter mellom slippene og du holder konsentrasjonen oppe!

"Lille-Prima" har fylt året og det er dags for å sjekke hofter!

Ålesund 14. mars 2014

Valpene i kullet til Dallas x Pernille er nå fylt året og i dag passet det å ta hofterøntgen av "Lille-Prima". Kan berolige alle "medkullinger" med at dette var meget bra saker! Sjekk billedkvaliteten. Når du tar hofterøntgen av hunden din så få det gjort hos en som kan det. Kvalitetskontrollen hos NKK kan glippe. Jeg mottar tidvis bilder fra pointerfolk rundt omkring i landet for en "second opinion". Mange bilder burde vært avvist ved avlesning. Til valpekjøpere vil jeg anbefale å sjekk HD-indeksen! Den finner du på NPK´s hjemmeside. Den som tror vi kan droppe HD-fotografering tar feil. Sykdommen er multifaktoriell og kostnaden til avlsprogrammet er minimal i forhold til hva den enkelte får betalt dersom en gidder å ta hensyn "verktøyet". Når du kjøper valp bør du bruke hodet. Ønsker du at valpen skal holde livet ut så styr unna de med dårlig HD-indeks.

Enda flere Radar-avkom i Danmark med 1 UK

Danmark 8. mars 2014

Fra før hadde 2 av valpene i kullet etter Radar og Metrinelunds Gossi oppnådd 1 UK. Lørdag klarte 2 nye valper i kullet det samme:

Villetoftes Tilde ved Joakim Skovgaard Larsen: 1 UK

Villetoftes Viktor ved Niels Holger Lykke: 1 UK

Gratulerer så mye til eiere og ikke minst oppdretter Anne-Marie Petersen med at hele 4 hunder har oppnådd 1 UK.

Bilde: Stolte eiere, Joakim og Niels Holger.

Litt statistikk: Det er nå minst 29 hunder etter Radar med 1 UK. Disse har tilsammen oppnådd minst 46 stk  1 UK-premier. Flere blir det. Radar skal nå parres, trolig for siste gang, med Jutevatnets Dina.

Rocket Man og Sala Palmer, begge etter NJch Jutevatnets Radar, klinker til i VK

Smølaprøven 8. mars 2014

Store gratulasjoner til Eva og Aril Solli med 1 VK til Ohlsmyhrens Rocket Man. "Rocky" er etter Radar og Jaga. Oppdretter er Roland Olsson. Nest best på partiet med 2 VK, ble Sala Palmer til Einar Lervik. Denne stortgående overskuddshunden er etter Radar og Kira. Einar er selv oppdretter til hunden. Gratulerer til alle med deres første vinnerklassepremie! Den smaker alltid litt ekstra. Til høyre på bildet er nok en god pointer. Bjønnålias Figaro. Han går videre på søk til morgendagens store finale.

Lykke til alle sammen!

Katla er drektig, Vågal har fått besøk!

Ålesund 27. februar.

Ultralyd av Katla i dag viser at hun er med valper. Det er kun 21 dager siden parring så det er litt tidlig å telle nøyaktig antall. Jeg tar ny ultralyd neste uke. Er du interessert i hannvalp så send en e-post. Dette blir Kongsvoldhunder du kan nå helt til topps med!

I går kveld fikk vi besøk fra Roland Olsson som har kennel Ohlsmyrens. Han hadde med Ohlsmyrens Good Vibration (kullsøster med Ohlsmyrens Respect) som ble parret med Jutevatnets Vågal. Det var ei meget trivelig tispe og parringen ordnet hundene fint på egen hånd. Den som er interessert i valp må gjerne sende e-post så kan jeg formidle ønske om valp. Begge hunder er fra meget godt premierte kull og blodet passer meget godt til hverandre. Dette er ingen eksperimentparring.

Jutevatnets Prima! En ny spennende hund fra kennel Jutevatnet

Ålesund 16.feb 2014.

Jutevatnets Prima! En ny spennende unghund i kennel Jutevatnet. I dagens klubbmesterskap viser denne unghunden tydelig at hun er klar for beste premie i unghundklassen. For dagen ført av Ståle Lingaas vinner hun unghundklassen. Som 4 måneders valp på treningsfelt på Hjerkinn la valpen opp til stort anlagt medvindssøk i beste søk og stil. Dette er nettopp det kennel Jutevatnet søker.

Bilde: Prima og Ståle til høyre. Til venstre: Geir Rønnstad med Suzi, vinner av Åpen klasse. I midten dommer Aslak Digernes

NJch Black Luckys Ingo på parrings besøk

Ålesund 2. februar 2014.

Tilfeldighetener gjorde at vi like godt fikk med oss Ingo hjem. Det passer meget bra for en travel næringsdrivende... Førsteinntrykket av Ingo er veldig bra. Dette er som forventet en sterk og vital hund med meget god psyke. Det tok meg ca 60 sekunder å fullføre den analysen. Når katla som er en sterkt foreldelt tispe skal utavles så blir dette meget riktig. Katla vil naturligvis prege avkommene sterkt med sin tette anetavle. Ingo vil forhåpentligvis bidra med styrke, vitalitet og ikke minst solid eksteriør. Dette kullet gleder jeg meg virkelig til å følge opp og skal naturligvis beholde minst en valp.

Katlas progesteronverdier tyder på at tellende parring skjer 6. og 7. februar. Da forventes fødsel ca 8. april, dvs samme dato som Radar og Pernille kom til verden for 10 år siden. Perfekt!!

Bilde: Ingo med ung dyktig handler..

Årsrapport 2013....

2013 ble nok et godt år for kennel Jutevatnet:

Jutevatnets Makker 1 VK/CACIT NPKs hovedprøve Kongsvold, Fordalens Lex etter Radar årets ungpointer og Jutevatnets Dina etter Pernille nr 3. Kullet etter Straight Flush og Pernille stoppet på 5 valper med 1 UK. Hele 3 hunder (Mara, Dina og Imperia) fikk 1 AK i løpet av høsten og i god tid før fylte 2 1/2 år. Året gav også mange nye lovende unghunder med 1 UK etter Radar. Villestoftes Pernille ble nr. 2 i svenske gullpokalen. Katla etter Pernille og Rocket Man etter Radar ble nye VK hunder. Bjønnålias Jackpot etter Arrow like så. Det må også nevnes at Jutevatnets Cox som selv oppnådde 1 VK i 2013 har fått 4 nye vinnerklassehunder etter seg. 3 i Ørntuas H-kull og en i kennel Skipsfjordhønas. Det ble også mange supre vinnerklassepremier på avkom etter Radar. Flere med 1 VK. Gjeveste resultatene er nok Makker sin CACIT på Kongsvold, 1VK/mCACIT til Frierfjordens Rit på Svensk pointerklubs hovedprøve og ikke minst 3 VK finale til Pimens Aron i verdens tøffeste konkurranse, NM høyfjell på Kongsvold.

Bilde: Jutevatnets Radar på Ørskogfjellet 11.januar 2014. Snøen har tint opp i solhellinga og vi tenker... Hva vil det nye året bringe?

Jutevatnets Dina med Cert nr 2.

26. januar 2014

På Hedemark og Oppland Fuglehundsklubbs utstilling i dag gikk Jutevatnets Dina til topps i pointerringen og fikk både Certifikat og BIR.

Gratulerer så mye til både hund og eier: Ulf Gurgens 

Nå mangler kun stor-certifikatet før vi kan hente frem de store bokstavene....

Løpetid!

Dovre 25. januar 2014

Da har Jutevatnets Katla begynt å løpe! Dette er en måned senere enn i fjor, men tidspunktet er optimalt. Valpene blir født tidlig i april og de beste i kullet rekker fint derby. Mars/april 2016 kan valpene få en sein UK-start og en tidlig AK-deby. Fødsel tidlig april vil også bety at valpene kravler ut av valpehuset til gryende vår og starter et sunt uteliv 4 uker gamle.

Knut Gunnar er orientert og Ingo er klar.....

Bilde: Katla som valp.

Sjekk denne på youtube...

Jutevatnets Mara til Leif Jan og Isa Merete Sørli ufolder seg på Smøla-myrene 

Jutevatnets Katla skal parres med NJch Black Luckys Ingo.

Ålesund 1.januar 2014

Da er avgjørelsen tatt! Overskuddshunden Jutevatnets Katla skal parres med NJch Black Luckys Ingo. Etter min vurdering er Ingo først og fremst en ekstremt sterk og robust pointer. Dette er noe norsk pointeravl trenger å ta med seg videre. For egen del skal Katla føre kennel Jutevatnet sin tispelinje videre. Defor skal jeg beholde en tispevalp etter denne spennende kombinasjonen. Løpetid ventes meget snart.

Jutevatnets Katla er sterkt linjeavlet på suksesskullet med Jutevatnets Radar og Jutevatnets Pernille. Katla er helsøsken med Makker og Hijack. Dette er stortgående, meget revierende og viltfinnende hunder. Hannhundene har særdeles flotte fuglearbeid og har meget god reis som de har arvet etter Arrow.

Black Luckys Ingo har en enorm merittliste og er veldokumentert på Kongsvold. Kennel Black Lucky har levert meget sterke resultater i mange år der Black Luckys Rapp har vært den bærende kraft. Avlsresultatene etter Rapp er oppsiktsvekkende. Ingo sine resultater i særdeleshet.

I denne parringen kombineres sterke linjer som har levert resultater på Kongsvold. Valpene er derfor tiltenkt førere som ønsker å konkurrere på denne arena. 

Er du interessert i valp fra dette planlagte kullet så send en melding til: ole@aalesund-dyreklinikk.no 

Bilde: Sjekk anatomien... lett rasetypisk hode, tydelig brystbein, rundt bryst og gode vinkler på alle bein. Se og lær......

Fri A hofter på de danske valpene...

Danmark 13. desember

Anne-Marie Petersen rapporterer at både Asti og Tilde etter Jutevatnets Radar og Metrinelunds Gossi har fått Hd-resultat fri A. Hun og Joakim som eier Tilde er riktig så fornøyde med hunden og nå planlegges tur til Norge til høsten. Danske hunder gjør sjelden suksess i Norsk Derby så skal en ha sjangse for å vise seg fra sin beste side så må det forberedelser til. Kennel jutevatnet gleder seg til å få danmarksbesøk......

Jeg tipper det blir flere jutevatnethunder med i neste års derby. Min egen Jutevatnets Prima etter Eidemlias Dallas og Jutevatnets Pernille burde kunne kvalifisere seg i løpet av vinteren og de øvrige 4 søskenene er minst like lovende. Skal se de blir et skikkelig unghundår i 2014!!!!

Jutevatnets Hijack ble funnet etter 5 døgn!

Søre Sunnmøre 5. desember.

Forrige lørdag forsvant Jutevatnets Hijack på fjellet etter en kort treningstur. Samme dag blåste det opp til uvær og storm slik at letearbeidet ble vanskelig. Dagene etter har det vært konstant storm og skikkelig grisevær med tildels store nedbørsmengder i form av regn, sludd, hagl og snø. I går kveld fikk Jan Rune melding om at en pointer var blitt observert i området og i dag formiddag ble han funnet. Etter 5 dager uten mat og med konstant møkkavær var Hijack blitt rimelig tynn.

Kjenner jeg hunden rett er han klar igjen allerede til helgen... Hva denne hunden er laget av skjønner ikke jeg. Fra før har han et ryggbrudd, der 2 ryggvirvler er delvist knust og sammenvokst. Skiven mellom virvlene er fullstendig borte.

Hijack er helbror til Makker og Katla.

Jutevatnets Albin: Apportbeviset i boks!

Søre Sunnmøre 22.11.2013

Da har hund nr 2 i kullet ordnet seg med apportbevis. Jan Rune Dahl forteller at Albin er utrolig lettdressert og at apporttreningen har gjort seg selv. Det stemmer nok. Samtidig har jeg merket meg at Jan Rune har et spesielt lag med hundene og at han når de målene han setter seg. 

Gladmelding fra ung jeger.....

Hei

Sender en liten jakthilsen fra Trøndelag. På bildet ser du Bjønnålias Scott (Arrow og Miss Mouche)

Etter en høst med rypejakt der Scott har gått i overkant stort og selvstendig, har det vært en del ekstra dressurtrening. Jaktet mer i skog, og kontakten og samarbeidet har bedret seg veldig.

I helga var vi ute en tur. Ser Scott trekke an i stand, avanserer ca 30 meter. Går inn i ny stram stand. Simen (sønn) følger på og får felling av ei røy!!

Perfekt fuglearbeid og Simen sin første skogsfugl.

Scott er en utrolig behagelig hund. Lydløs og behagelig hjemme. Full fart i fjellet!

Hilsen

Simen og

Svein Ivar Salberg

Jutevatnets Luna 2 x 2 AK

Egersundprøven 16. og 17. nov

Store gratulasjoner til Helge Pedersen som sanker ytterligere premier på sin Jutevatnets Luna. I helgen ble det 2 x 2 AK.

Jutevatnets Imperia 1 AK

Egersundprøven 17.november 2013

Store gratulasjoner til Gunnhild og Espen Ose som er eiere til Jutevatnets Imperia. I dag tok Imperia den gjeveste premien av de alle, nemlig 1 AK. Dette er den 3. hunden i kullet med 1 AK. Nå blir det vinnerklassen til vinteren og kennel Jutevatnet ønsker lykke til....

Jutevatnets Imperia 2 AK

Egersundprøven 16. november 2013

Grattis til Imperia med 2 AK i dag. Overskuddshund etter Pernille og Straight Flush som har 1 UK som unghund. Eiere: Gunnhild og Espen Ose

Jutevatnets Birk, excellent på valpeshow

Villestoftes Tilde 2 UK

Danmark 3. november

Nok en valp i kullet etter Radar og Metrinelunds Gossi er blitt premiert. Denne gang fikk Villestoftes Tilde 2 UK.

Eier og fører  er Joakim Skovgaard Larsen

Gratulerer som mye til han og oppdretter  Anne-Marie!

Jutevatnets Dina 1 AK

Vestfoldprøven 25. okt 2013

Gratulerer så mye til Ulf og Dina med flott premie! Her gjengis kritikken til denne spesielle hunden.....

I vekslende vind og biotop går Dina et meget godt søk i god kontakt. Har en markering som hun løser ut selvstendig. I senere slipp fortsetter Dina glimrende. Stand. Reiser kontrollert og presist på ordre. Rolig i oppflukt og skudd. Utreder. I senere slipp fortsetter Dina sitt glimrende søk.
Tildeles 1. pr. AK.

slipptid:                 15-15-15-15    60
stand m/makker           1               1
Fuglebehandling: Presisjon:4   Reising:4
5,5,6,4,4,4

Dommer Jan S. Ulvin

Villestoftes Asta: 1 UK

Danmark 24. oktober

Store gratulasjoner til Anne-Marie Petersen med 1 UK på Asta.

Anne-Marie er både oppdretter og fører på kullet. Fra før har Pernille (Bildet under) tilhørende Mattias Siøland oppnådd 1 UK.

Fasanjakt......

Ålesund 15. okt

Da er det klart for årets store fasanjakt....

Jaktlaget drar til Långtora og skal gjenta fjorårets suksess. Frode og jeg utvikler opplevelsene videre og skal overvære SM-felt på lørdag. På søndag drister vi oss til å stille på feltprøve i "øppen-klasse". Det er Østagløttens Alba og Jutevatnets Vågal som skal i ilden. Går det gale så viskes det hele ut i intet og går det bra vender vi hjem som helter...

3 dagers jakt på rapphøns og fasan blir det i alle fall!

Ny VK-hund etter Radar!!!

Smøla 12. og 13. oktober.

Da satt den endelig for Eva og Arild Solli. Ohlsmyrens Rocket Man etter Radar og Jaga fikk i dag endelig 1 AK etter en lang men kjapp serie med 2 AK premier. Det ble også en 2 AK i går. Viltfinnerevnen kan komme godt med når det heretter skal kjempes i vinnerklassen. Sender også en gratulasjon til oppdretter Roland Olson i Sverige.

Bilde: "Rocky" kåret til smølaprøvens beste AK-hund!  

Ny hund med 1 UK etter Radar!!!

Østfold 12. okt

Store gratulasjoner til Knut Tore Dahle som fikk 1 UK på Roxy i dag. Roxy er etter NJCH Jutevatnets Radar og Vestfjorddalens My. Knut Tore er selv oppdretter av hunden og da smaker premien naturligvis dobbelt så godt. Roxy er andre hund i kullet med 1 uk og tredje hund totalt som er premiert. 

Knut Tore lurer på hvor mange valper etter Radar som har fått 1 UK. Jeg vet i alle fall om 27 stk.....

Bilde:Lørdag 5. oktober. Ståle Lingås på orrfugljakt. Det ble en flott blåhane til Jutevatnets Katla.

Bilde: Frierfjordens Rit (NJCH Jutevatnets Radar x Fugledes Black Britt) 1 VK m/CACIT på Svensk pointerklubbs hovedprøve.

Bilde: Villestoftes Pernille (NJCH Jutevatnets Radar x Metrinelunds Gossi) Nr. 2 i svenske gullpokalen

Drømmehelg for kennel Jutevatnet!

27.-29. september.

Fra Skåne rapporteres at flere avkom etter Jutevatnets Radar oppnådde gode resultater på SPK hovedprøve. Som tidligere skrevet fikk Bjørklunds Jackson 4 VK.

Vinner ble Frierfjordens Rit til Flemming Fuglede Jørgensen ( 1 VK m/ CACIT). Rit er en av hundene i Wassbergkullet til kennel Frierfjorden (Jutevatnets Radar x Fugledes Black Britt). 

Videre rapporteres at nr 2 i gullpokalløpet ble Villetoftes Pernille. Pernille fikk 1 uk dagen før. Anne Marie Petersen er stolt oppdretter av dette kullet som såvidt er fylt året. Dette er det siste kullet etter Jutevatnets Radar. Imponerende!! 

Vi har ellers fanget opp at Jutevatnets Mara har fått 2 AK + 1 AK i helgen. Gratulerer så mye til familien Sørli med kjempeinnsats og ny vinnerklassehund.

Rocket Man til Arild og Eva Solli tok nok en 2 AK i dag 29. sept. Du verden for en hund. Denne hører utvilsomt hjemme i vinnerklassen. 

Må også applaudere Henry Espeseth som endelig lykkes med å få 1 AK på Dallas som er far til vårt kull nr 7.

På Tjøllingprøven lykkes Turid Skjelbreid med 6 VK finale på Pimens B Jenta (Radar x Belle). Gratulerer til dyktig ekvipasje!

Sist og ikke minst må nevnes at undertegnede lykkes med å føre Jutevatnets Makker frem til 1 VK m/CACIT på NPKs hovedprøve på Kongsvold i dag. Dermed er Makker norsk jaktchampion og pointernorge har fått seg en ny spennede avlshund. Gratulerer til eierne Christian Narmo og Charlotte Stenerud.🙂

Bilde: Ole med Makker rett før tildeling av dagens gjeveste premie.

Norsk pointerklubbs hovedprøve: Makker til finale

Hjerkinn 28. sept.

Undertegnde har fått det ærefulle oppdrag å føre Jutevatnets Makker i vinnerklassen på årets siste prøvehelg på Hjerkinn/Kongsvold. Etter å ha gått ned et par kilo, mistet stemme, og tygd sønder en hundefløyte så er Makker i finalen. 

Svensk pointerklubbs hovedprøve: Jackson 4 VK

Fredag 27. sept ble vinnerklassen arrangert. Mange god ekvipasjer deltok både fra Sverige, Norge og Danmark.

Einar Holmvik oppnådde 4 VK på Bjørklunds Jackson etter Cepa og vår Jutevatnets Radar. Gratulerer med denne store prestasjonen. Jackson meldes trolig på SM som i år går ca 19. oktober på terrengene ved Långtora. 

Prøvehelga 20.-22. september

På Kongsvold henter Radaravkommet Ohsmyrens Rocket Man til Arild og Eva Solli nok en 2 AK. Dette er en hund jeg vil anbefale brukt i avl!

I Ørntuas H-kull tar nok en hund etter Jutevatnets Cox (eier Wenche Wara) 1 AK: Ørntuas H Mille til Stian Henriksen. Dette er 3. hund i suksesskullet med 1 AK. Hundene er født 24.05.2011. Slå den....

I Danmark rapporteres at hundene etter Radar og Frierfjordens Black Britt fortsetter å samle premier. Frierfjordens Randi har oppnåd 1 premie i bruksklassen og Frierfjordens Rex 3 VK. 

Grattulerer til alle!!!

Pimens Jenta 4 VK

Saltfjellet 7 sept 2013.

Gratulerer til Turid Skjelbreid med en flott 4 VK på Pimens Jenta på saltfjellprøven. Jenta er yngre helsøster til Aron som ble nr 3 i NM. Takk til Frode Stenerud i kennel Østagløtten som er mannen bak parringene Radar x Belle.

Fordalens Lex leder pointercupen, unghund

Kongsvold 8. sept.

Gratulerer til Lex og Terje Hessvik med 2 x 2UK hittil i høst. Med sine 5x 1 UK fra før leder nå Lex Cupen. Nå spisses nok derbyformen.....

1 UK til Myra!

Danmark 8. september.

Valpene etter Jutevatnets Radar og Vestfjorddalens My er nå klar for start i unghundklassen. Oppdretter Knut Tore Dahle forteller at hundene går godt og i dag fikk Myra som eies av Nils Bang i Danmark 1 UK. Gratulerer til alle involverte🤔.

Bjønnålias Jackpot 1 AK

Salen 8. sept

Grattis til Walter Muland med VK-bilett på Jackpot! Bjønnålias Jackpot er etter vår egen Pimens Arrow og Valhaugens Miss Mouch. Arrow har nå flere VK-hunder etter seg på kun 3 parringer.

Avkom etter Radar nr.3 i årets NM!!!

Kjempegratulasjoner til Terje Steinsund som fikk bronsjeplassen i årets NM med Pimens Aron!

Aron er etter kombinasjonen NJCH Jutevatnets Radar og Drevjans Belle. Oppdretter er Richard Person. Kombinasjonen ble gjort 2 ganger og der er mange høyt premierte hunder i begge kull. 

Gratulasjoner naturligvis også til hundene på gull og sølvplass!

Bilde: hentet fra NPKs hjemmeside.

1.VK NM Finale m/Cacit ES Sørbølfjellet`s Zizou 13984/07, Erik Hjelmås Lien/Tord Lien.

2.VK NM Finale ES Slottvidda`s I M Tuva 04394/06, Håvard Dekkerhus
3.VK NM Finale P Pimen`s Aron S24263/2008, Terje Steinsund

Pimens Aron til Finale!

Kongsvold 7. sept.

Gratulerer med finaleplass til Pimens Aron og Terje Steinsund. Aron er etter Radar og Drevjans Belle. Det er litt av et nåløye når 6 hunder går videre hver dag. Knapt 200 hunder er nå redusert til 18.

2 x 1 VK m/ CK på første dag av NM

Kongsvold 6. september.

På første dag av NM- individuelt stikker kullsøskenene Pointnics Point og Laiba av med hver sin 1 VK. Begge pynter på premiene med CK. Gjett om Snorre Nicolaisen gnir seg i hendene nå....

Bak hundene står Jutevatnets Radar og Pointnics Chanti.

Oppsummering etter 2 prøvehelger- Point til NM-lag!

Jutevatnet-relaterte resultater hittil i høst.....

01.09.2013 Ohlsmyrens Rocket Man(Jutevatnets Radar x Borgeflons Jaga)2AK Hjerkinn

01.09.2013 Jutevatnets Aiko (Rail av Vorpoint x setpoints Prima) 2 AK Hjerkinn

31.08.2013 Ørntuas H Tai-Pan (Jutevatnets Cox x Ørntuas Rypa) 1 AK + 2 AK 1/9 Senja

25.08.2013 Ørntuas H Flicka (Jutevatnets Cox x Ørntuas Rypa) 1 AK Tromsø

24.08.2013 Pointnics Point(Jutevatnets Radar x Pointnics Chanti) 1 VK m/CK Tromsø

Gratulerer med premie til Aiko og Ståle som er fersk i prøvesporten. Rocky går godt om dagen og snart sitter nok toppremien. Ørtuas toppkull fortsetter der de slapp. Dette er meget imponerende. Jutevatnets Cox avler meget godt...

Sist og ikke minst grattis til Ole Ingebrigtsen med nok en 1 VK på Point. Nå blir det uttak til NM-lag på Kongsvold. Point går i Radars fotspor......

Bilde: Ståle med Aiko og Katla

Vestfoldutstillinga 23.juni 2013

Gratulerer til Ulf og Jutevatnets Dina med godt utstillingsresultat!

Full pakke med Cert og BIR! Kullet mellom Pernille og straight Flush er beviselig både flotte eksteriørmessig og jaktmessig på topp!

Vi er i apportmodus....

Rolf Ulvang melder at apportbeviset er i boks på Jutevatnets Max.

Helge Pedersen drar det enda lenger og deltar på offisiell apportprøve!

Han har følgende info om arrangementet (sakset fra norsk pointerklubb sin hjmmeside):

Apport prøven på Askøy er arrangert av Norsk Vorstehhund klubb. Det er ein hyggelig prøve hvor deltakerene kan ha med telt eller campingvogn og overnatte i eit flott skogsområde med terrenger hvor det er mange vann, skog og beiteområder. Det blir slått opp eit stort partytelt og felles grill. På lørdagen blei det diska opp med kveitemiddag for dei som ville grilla det. Det må sies å vere eit veldig bra arrangement hvor det i år ble 1 pr til 4 forskjellige raser, så dette er ikkje bare for vorsteh.Fin trening om sommeren då apport er jo noe ein fuglehund må kunne når ein skal stille på skogsfuglprøver eller i vk. Det konkurreres i vannapport, søk apport og spor. I uk er det ikkje spor, Luna (NO49279/11) oppnådde 2x1uk og i dag var ho beste uk hund med 19 poeng av 20 etter en liten førerfeil der eg var for kjapp med å ta i mot fuglen når ho kom inn,helt unødvendig.Desse premiene kan kombineres med jaktprøveresultatene fra i vinter der ho hadde 1 og 2 uk som beste,dermed har ho 1 og 2 kombinert.1 premien får ho godskrevet 1 championat poeng på.Det kan samles 5 poeng totalt på apportprøve.

mvh Helge Pedersen

Jutevatnets Makker leverer flotte valper!

Unghundfremvisningen Oslo/Akershus

På unghundfremvisningen fikk alle Østagløtthundene særdeles lovende. Kullet etter Rosa og Makker er alle veldig typelike og med meget gode kropper og vinklinger. Gratulerer Østagløttens Sifo, Ares og Loma med rød sløyfe. Christian og Sifo ble nest beste hanhund. Ikke dårlig!! Vår Yoga ble beste tispe og nr 2 av alle!!

Bilde: Frode Stenerud, kennel Østagløtten, med Makker-valp til venstre.

Inger Lill med ny, flott hjemmeside...

Inger Lill pedersen har fått seg ny hjemmeside:

Gratulerer og lykke til med planlagt valpekull!

Ny gullmerkemann i NPK!

ålesund 5.mai 2013.

Gratulerer til Henry Espeset med tildeling av gullmerke i NPK! En meget velfortjent tildeling etter mitt skjønn! Hvem fortjener dette mer enn en som har profilert vår gode rase i hard konkurranse med de øvrige stående fuglehundraser. 

Hvem leder unghundcupen i NPK?

26.04.2013

Saltfjellet

2UK

21.04.2013

Grotli

2UK

20.04.2013

Grotli

1UK

13.04.2013

Dovrefjell

2UK

07.04.2013

Storlidalen

1UK

06.04.2013

Storlidalen

1UK

17.03.2013

Ørskogfjellet

2UK

Her er prøveresultatet for vinteren 2013 til leder av NPKs unghundcup!

Hunden heter: Jutevatnets Dina!

Gratulerer til Ulf Gürgens med 2 UK på saltfjellet i dag 26. april 2013. Dina hadde 2 stander, en med reis men for langt hold, og en uten reis og med sterk provokasjon av makker. Presisjon 4, tallkarakterer: 566444

Med andre ord nok en super dag i fjellet.

Bjørklunds C/R Jackson, 3 VK

Loftsdalen 20.april 2013.

Evig unge Einar Holmvik slutter aldri å imponere. I "segrarklassen" oppnådde Bjørklunds C/R Jackson 3 VK forrrige helg. Dette er en meget sterk hund i et meget sterkt kull etter Radar og Cepa.

Jutevatnets Dina avslutter sesongen med en sterk 2UK

Grotli søndag 21. april

Det ble "bare" 2 UK" på Jutevatnets Dina i dag. Prøvekritikken vitner likevel om en meget god innsats:

1 fuglearbeid u/reis.... Dina har i dag vist seg som et kjempetalent og får sin velfortjente 2 UK

Tallkarakterer: 656444

Gratulerer til Ulf og alle øvrige eiere av dette meget gode kullet med en fantastisk sesong!

Resutater fra Alta.

Arctic cup. Grattis til Ørntuas Flicka med 2. pl i finalen. Flicka leder nå pointercupen. Som oppdretter av Flickas far (Jutevatnets Cox) sniker vi til oss en liten bit av æren🙂. Jutevatnets Imperia var med helt til siste matching og imponerte stort søksmessig.

Stor gratulasjon også til Fordalens Lex (Radar x Dancing queen) som i Alta går av sted å tar sin femte strake 1 UK for sesongen. Hva er denne hunden laget av? Lex går som unghund hele kommende høst og det blir spennende å se hvor dette ender....

Lex er nr 2 i pointercupen i skrivende stund. Han deler plassen med Jutevatnets Dina. På fjerdeplass ligger Mille, Flickas helsøster.

Det står dermed jutevatnethunder bak alle 4 hundene i tet.😉

Jutevatnets Bragd, 2UK

Grotli 21.april 2013.

Det var nære på full klaff for Bragd og Jan Rune Dahl. Det skortet dessverre på konsentrasjon og utholdenhet på slutten av dagen og Bragd ble avsluttet med en velfortjent 2 UK. Synd at Jan Rune fikk så kort tid på seg til å "preppe" hunden. På trening har den vist klassesøk. Takker Jan Rune så mye for innsatsen. Du er "nesten" en trollmann!!!!

Vi ønsker Jutevatnets Imperia lykke til i Arctic cup Finale

Arctic cup finale!

Jutevatnets Imperia er i finalen. Vi krysser fingrene. Vi ønsker også lykke til for Ørntua som har 2 hunder i finalen i kullet etter Jutevatnets Cox. Flicka har allerede fuglearbeid i kvaliken og fikk 1 pl i sitt parti.

2 stk Jutevatnet til start på Grotli = 2 x 1UK

Grotli 20. april 2013.

Ulf Gürgens stilte Jutevatnets Dina på Grotli i dag. Det førte til hennes tredje 1 UK i vinter. tallkarakterer: 556444. presisjon 4, reising 5. Fy søren for en god hund...

Helge Pedersen har hatt mye stang ut på Jutevatnets Luna. Vinteren har har stort sett blitt ødelagt pga en stor operasjon hun hadde som valp. Gode råd var dyre og metallet som satt igjen ble fjernet kort tid før påske. Allerede i påsken gikk hun på ny som en "børsekule". I dag lykkes Helge og Luna endelig. Gratulerer med en etterlengtet 1 UK. Luna er den femte hunden i kullet som nå har sikret seg 1 UK.

Som oppdretter er jeg ekstremt fornøyd med innsatsen😀.

Prøvehelg 12. - 14. april

I nordnorge fortsetter Pointnics Point å overbevise. 1 VK lørdag og 3. VK i finalen søndag. Sterkt! 

På Geilo ble det 2 VK på Jutevatnets Makker fredag. I semifinalen går han videre som beste hund med fugletakning (for lang avstand). 

Jutevatnets Luna fikk 2 UK. Hadde nok beste premie innen rekkevidde, men dabbet på slutten.

Fordalens Lex (Radar x Dancing queen) til Terje Hessvik stilte også på Geilo. Det medførte nok en 1 UK. Den fjerde denne vinteren. Denne hunden har hentet førstepremier jevnt og trutt på vanskelige prøver gjennom vinteren. Det er meget sterkt.

På Dovre fikk Jutevatnets Dina 2 UK lørdag og Jutevatnets Vågal 1 UK lørdag. Gratulerer også Ohlsmyrens Roket Man (Radar x Jaga) med 2 AK. Eva og Arild står på og søksmessig sitter nok førstepremien snart.

Prøvehelgen ble en spesiell opplevelse da 3 partier ble værfast ved Slådalen. De kom seg greit ned til bilene, men veien snødde igjen og de måtte hentes ut med beltevogn ut på kvelden. Ingen hyggelig opplevelse når eksos trenger inn i bilen og den pakkes av snø slik at dører ikke kan åpnes. Ståle kommer nok til å ha kleskift og termoduk tilgjengelig neste gang han parkerer på Slådalsveien. Selv satt jeg ved peisen i hytta på Dombås.

Ellers hadde vi en meget trivelig helg med mye god mat. Takk til Jan Rune som disket opp med et herlig krepsemåltid.

Jutevatnets Dina tok like godt en 1UK til....

Storlidalen 7. april 2013.

Gratulerer til Jutevatnets Dina og e/f Ulf Gürgens med nok en 1 UK i dag.

Dina er en "stor" hund vi vil se mye til fremover.....  

Nok et bevis på hvor vellykket denne kombinasjonen har vært. Sender takk til Frode Stenerud som satt meg på tanken om å bruke Straight Flush på Pernille. Nå ser det riktig nok ut som om Pernille avler godt uansett hannhund.

Fordalens Lex fortsetter å samle 1 UK

Hovden 7. april 2013.

Gratulerer til Fordalens Lex (NJCH Jutevatnets Radar x Ohlsmyrens Dancing Queen) og eier Terje Hessvik med sin tredje 1 UK. Dette må da være en kononhund!!!! I allefall viltfinnerevne i toppklasse.

Radar-avkom i Danmark med gode resultater..

Danmark 5. april

I kullet etter radar og frierfjordens britt er hundene gått over i voksenklassen. Som tidligere nevnt fikk Rex 4 vk på dansk hovedprøve. 

I vinnerklasse fred 5. april følger Flemming Fuglede Jørgensen opp og tar 1. VK på Frierfjordens Rit. Gratulerer så mye. Kullet vant Wassbergprisen i 2011.

I kveld blir det rødvin på Ulf!!!!

Storlidalen 6. april.

Kennel Jutevatnet triumferer med nok en 1 UK i kullet mellom NSJCH Håkerløkkens Straight Flush og NJCH Jutevatnets Pernille. 

Jutevatnets Dina til Ulf Gürgens har gått til beste premie nesten alle starter sålangt i vinter. Det har lagt i kortene at 1 UK kom når fugl var på plass.  I storlidalen er det mye fugl og det medførte 4 fuglearbeider på Dina og en solid 1 UK. Tallkarakterer: 656444.

Jutevatnets Dina er en overskuddshund som går uansett føreforhold og som fremstår som partiets søker gang på gang. Det blir meget spennende å følge denne hundens reise inn i vinnerklassen......

Påskeslutt!

Ørskogfjellet 31.03.13

Flott tur med Jan Rune, Marcell og Jutevatnets Bragd. Bragd skal nå på treningsopphold hos Jan Rune frem til Dovreprøven hvor han i alle fall får en start. Bragd overbeviste i dag med god trøkk og utholdenhet. Det resulterte i en flott stand der onkel Radar sekunderte! På jaktbart hold kanonreiste Bragd og viste liten interesse for å jage etter. Dette lover bra. 

Vågal går nå glimrende og holder høyeste klassenivå dagen gjennom.

Ellers rapporterer Helge Pedersen at Luna nå går meget godt og klart til beste premie etter at stålpinnene ble fjernet fra beinet. Disse har sittet der helt siden Luna pådro seg et komplisert brudd som valp. 

Det spisser seg nå til og flere hunder i kullet jager førstepremie på tampen av sesongen. Erfaringsmessig er det de siste prøvene som gir de beste og riktigste resultatene. Lykke til alle sammen!

Roligere valper skal du lete lenge etter!

Påska 2013.

Det går meget bra med valpene. Alle vokser og kullet er ekstremt jevnt. Men kan ikke legge skjul på at dette er en trøtt gjeng! Har vel aldri hatt roligere valpekull. Ikke så rart da både mor og far er verdens roligste pointere... 

I fjellet er det snarere motsatt😉.

Pointer vinner NM! og radaravkom gjør det godt!

Ålesund 24. mars 2013.

Graulerer så mye til Geir B Larsen med NM seier på Barentsviddas Sortebill! Godt med pointer på pallen og nok et bevis på pointer som vinterhund. En flott ambassadør for alle pointerfolk!

Fra Danmark rapporteres det at Bjørklunds c/r Donna (RadarxCepa) har fått 1 AK. Dermed nok en VK-hund etter Radar. Gratulasjoner til vår danske venn Keld Nilsen og oppdretter Einar Holmvik!

I vinnerklassen (dansk pointerklubbs hovedprøve) Lykkes det for Frierfjordens Rex (RadarxBlackBritt) å få 4 VK. Gratulasjoner til eier Allan Diederichsen og oppdretter Tommy Nilsen! Rex er allerede blitt en populær hannhund som blir brukt i avl.

På Romerikprøven lykkes Pimens B-Jenta (RadarxBelle) å få 4 VK på Lørdag. Gratulerer så mye til eier Turid Skjelbreid og oppdretter Richard Persson!

Jutevatnets Dina 2 UK

Ørskogfjellet 17. mars

Gratulerer så mye til Ulf Gürgens som fikk 2 UK på Jutevatnets Dina søndag. Hun fikk desverre ikke godkjent reis og gikk ellers klart til topp premie. Dina er en overskuddshund med søk av høyeste klasse så det er kun et tidsspørsmål før førstepremien sitter. 

For egen del var prøven en bedrøvelig opplevelse. Katla slått ut første dag i vk og Vågal gikk dårlig på blytungt og fugletomt terreng.

Kanonresultat for avkom etter Jutevatnets Cox og Jutevatnets Radar

Tromsøprøven 16. og 17 mars.

Pimens Aron 1 VK m/ck lørdag og Pointnics Point 1 VK søndag. Begge avkom er etter vår Radar. Aron fikk dermed sin NM-bilett og Point fikk fornyet sin med 2 nye år. Point var i finalen sist NM med fuglearbeid. Han sprakk desverre i felling (greit med en påminnelse😉). 

Finale i Tromsøprøven går i morgen (mandag) I tillegg til Pointnics Point stiller Ole Ingebrigtsen Pellarskogens Con. Han fikk 2VK lørdag. Con er etter Point og således barnebarn til Radar. Vi ønsker lykke til.....

Unghundene Ørntuas H Mille fikk 2uk lørdag og 1 uk søndag. Hun har nå til sammen 5 stk 1 UK!. Ørntuas H Flicka fikk 1 UK søndag. Hun har nå i alt 4 stk 1 UK!

Skipsfjordhønas C Bolt fikk 1 UK søndag.

Alle disse unghundene er etter Jutevatnets Cox som selv fikk 1 VK forrige helg. Cox fremstår som en meget god avlshund med fantastiske resultat i disse kullene.

Jutevatnets Cox, 1 VK

Arnøya 9.3.2013.

Jutevatnets cox (Rail av Vor-point x Setpoints prima) lykkes med 1 VK på Arnøyprøven i dag. Gratulerer så mye til eier Wenche Wara. Cox er allerede brukt i avl og har levert varen ettertrykkelig. Sjekk Ørtuas H-kull. Cox sterke side er et genetisk rendyrket søk av ypperste klasse samt høy viltfinnerevne. 

Da ses vi på NM til høsten da...

Fordalen Lex 2x1UK

Rjukan 2. og 3. mars.

Fordalens Lex til Terje Hessevik fikk 1 UK begge dager på Rjukan i helgen. Slå den!!!

Lex er etter NJCH Jutevatnets Radar og Ohslmyrens Dancing Queen. Gratulerer masse til eier Terje Hessevik og oppdretter Alf Jomar Buset.

Radar bekrefter nok en gang sine avlsegenskaper!

Lex ligger med dette på topp i pointercupen for unghund sammen med Ørntuas Flicka som er etter Jutevatnets Cox. Gratulerer til kennel Ørntua med fremragende resultater.

Jutevatnets Katla 1AK, Jutevatnets Bragd 3UK

Ørskogfjellet 3 mars 2013.

Jutevatnet Katla (Arrow x NJCH Jutevatnets Pernille) klinket til med 1 AK på sitt andre forsøk. Tallkarakterer 656444 på relativt tungt føre.  

Kritikk:

Katla viser oss et glimrende jaktsøk i sterk medvind. Stor fart og meget høy intensitet. God kontakt med fører. Vi ser Katla gå inn i en stram stilfull stand oppe på en brink. På ordre reiser Katla kontrollert og presist ryper. Roes greit i oppflukt og skudd. Utreder erfarent. En glimrende hund som med glede tildeles en velfortjent 

1 Pr AK.

Bilde: lykkelig hund med fører.

På samme dag ble Jutevatnets Bragd stilt i unghundklassen. Det resulterte i en 3 uk på ekstremt tungt føre. Marcel som har Bragd har aldri vært på jaktprøve tidligere så dette ble en stor opplevelse som ga mersmak. Vi kommer nok til å se mer av denne ekvipasjen og da helst på et lettere føre.

Det var generelt vanskelige forhold med lite fugl på Ørskogfjellet denne helgen. Ingen premier i VK og kun Katla med premie i AK. I unghundklassen var det i alt 2 hunder som fikk 3 uk. 

Jutevatnets Dina var på besøk og gikk meget godt begge dager, men lykkes ikke med å komme i fugl.

Det blir 5 valper.

Ålesund 26.2.2013

Nå er det ca 9 dager igjen til forventet fødsel. Pernille er i god form og har begynt å legge seg ut. På ultralyd så jeg 5 foster og det ble bekreftet med et rtg-bilde i dag. Ettersom det er minst 8 som vil ha valp innebærer det at noen blir skuffet. Nå er det kjønnsfordelingen som avgjør om hvem som får valp. 

Markedet svømmer over av pointervalper om dagen. Jeg kan absolutt anbefale valper etter Jutervatnets Makker. Frode Stenerud har fortsatt 2 ledige i ett kull på 10 stk. Etter Radar er det fortsatt ledige tispevalper hos Anne-Marie Petersen. Her kan en få seg en unghund til valpepris. Jeg kan formidle valp fra begge disse kullene.

Siste nytt fra Jutevatnet!

Ålesund 24. februar.

🤭Vi har vært på treningstur i jakterrenget i Vingelen. Det ble en tung og lite formålstjenlig tur. Føret østafjells er dårlig denne tiden og fuglene er stort sett i flokker. Samværet i hytta var som alltid morro med mye pointerprat og alt for mye rødvin. Og forresten et måltid fasan med setereieren på besøk.

Bilde: Det går mot natt på setra i Vingelen.

🤨De store forventningene til unghundene i siste kull må tones ned for vinteren. Både Vågal og Luna er moderate søksmessig om dagen. Mara har knekt foten og Max har reist til Serbia. Dina kommer på besøk til Ålesund og skal være meget godt trent. Spennede! Det får bli som det blir, men vinteren er enda lang. 

😉Jutevatnets Katla er litt "corny" som tisper bruker være 2 måneder etter løpetid, men ble nr 2 i dagens klubbmesterskap. Vi skal prøve å få 1.AK i løpet av vinteren. Det burde være innen rekkevidde.

😀Jutevatnets Makker er blitt pappa og valpene ser meget spreke og flotte ut sier Frode Stenerud i kennel Østagløtten. http://www.ostaglotten.com

🙂Jutevatnets Hijack blomstrer om dagen. Han brilljerer på trening og har nydelige fuglearbeid. Jan Rune sier at han er klar for prøvestart! Etter ryggskaden har det blitt mye tid foran peisovnen på Hijack. Nå har han lært seg å si i fra når ilden er i ferd med å ebbe ut. Da går han å henter matfar og gir seg ikke før han legger inn på mer ved. Hvem sa at pointer er dumme dyr?

Valpene etter Gossi og Radar

Danmark 17 januar.

Valpene etter Gossi og Radar vokser og utvikler seg fint. Fortsatt er det ledige tisper av denne kombinasjonen. Vurderer nå å hente minst en tispe hjem til Ålesund for event videre salg. Venter valper fra Pernille og skal beholde en tispe der. Ellers ville jeg ikke vært i tvil om at en valp etter Radar hadde blitt et godt alternativ.  

HD-resultat 2012

16.1.2012

Avlsrådet har bestemt at det ikke er nødvendig å bruk plass i årboka 2012 på årets HD-resultat.

Årboka 2011 var i "nesten" A4 format og var 1 cm tykk. Den inneholdt 216 sider + ett blankt ark. Jeg regner med at årboka for 2012 blir nokså lik.

Slutt å tull. Dette er avlspolitikk. Vær ærlig og si hva dette handler om.

At dere kanskje vil konsentrere der om mentaltesting av norsk pointer blir deres sak, men vet dere hva dere da gjør?????

Pointeravl handler vel om jaktprestasjoner, utholdenhet, robusthet og helse og ikke om utstilling og hundens reaksjoner på en merkelig og konstruert mentaltestbane beregnet for tjenestehunder?

mvh ole frøland

Pellarskogen med nytt design!

Gratulerer Ole Ingebrigtsen med nytt design på hjemmesiden! Slik blir det når proffene slår seg løs. Flott jobbet!

NJCH Jutevatnets Pernille er parret med Eidemlias Dallas

Hjerkinn 3. januar 2012.

Da har vi vært på besøk hos Henry Espeset på Hjerkinn. Dallas og Pernille ble parret 3 dager så nå er det bare å vente. Det er allerede bestilt en del valper fra dette kullet så det blir neppe annonsert på pointerklubbens nettsider. Det er neppe tisper ledig så om noen kunne tenke seg tispevalp med Jutevatnets gener så vil jeg anbefale en flott tispevalp etter Radar og Gossi. Dette er hunder som helt klart vil gå meget godt i norsk høyfjell. Videre linjeavl vil dessuten være meget aktuelt der en kan kople inn f eks Jutevatnets Makker eller Jutevatnets Vågal. Er man interessert i lavlandsprøvene som går på Østlandet så vil en slik fortsettelse garantert gi meget bra resultat. Å få levert valpen i Norge vil nok lett la seg gjøre ettersom jeg kjenner flere som drar til Danmark i på jaktprøve i midten av mars. 

Vapene vokser og er meget aktive!

20.11.2012

Valpene etter Radar og Gossi vokser og utvikler seg flott. Nå nærmer det seg levering av valper til Norge. Er du interessert i valp så er det tispevalper ledig.

Ta gjerne kontakt.

Bjønnålias Jackpot enda en 1 UK

Långtora 4. nov 2012.

Artig sammentreff at Jackpot fikk sin andre 1 UK på Långtora 2 dager etter at vi forlot stedet etter en vellykket fasanjakt! Hunden er etter Pimens Arrow x Valhaugens Miss Mouch. Arrow har nå meget pene avlsresultater å vise til. Vi vil nok høre mer fra denne hunden etterhvert. Sjekk muskelspillet på bildet!

Jutevatnets Dina, 3 UK

Forus 4. nov 2012.

Nok en premie å melde. Jutevatnets Dina som debuterte på Forusprøven fikk i dag 3 UK. Søket holdt klart til førstepremie men uheldige omstendigheter førte til for mange minus i margen. Ulf Gürgens har vært borte fra prøvesporten i mange år men gleder seg til å komme igang igjen. Dette må da være et bra "comeback". 

Forus: Jutevatnets Imperia 1 UK

Søndag 4. nov 2012

Da satt den for Jutevatnets Imperia. Gratulerer til Gunnhild og Espen Ose med 1 UK. Dette er en meget spennende hund med massevis av overskudd. Jeg husker godt Imperia som valp. Hun skilte seg ut og ble solgt med tungt hjerte. Dette er tredje hund i kullet med 1 Uk og det blir ikke den siste. Lykke til videre....

I Forus open ble det stang ut for radar x derna-unghundene. Det ryktes at søkskvaliteten var særdeles god og at kullet har gjort seg bemerket🙂.

Forus open 2012

Da er unghundløpet i gang!

I dag 3. november oppnådde Østagløttens Songa (RadarxDerna) 1 UK på kvalikdagen og er dermed klar for morgensdagen finale. Eier Tom Hardeland er lokalkjent og det er neppe en ulempe når det spisser seg til. Sammen med Songa er også kullsøster Fairtail videre til finalen på søk. Oppdretter Frode Stenerud har enda en hund i finalen fra et annet kull, nemelig Østagløttens Ziva. Jeg tipper Frode følger nøye med😉.

I kvalitetsklassen på Forus stiller Helge Pedersen Jutevatntes Luna. Hun får 2 UK med tallkarakterer 556444. Manglet kun reis. Det nærmer seg.....

Ellers ryktes det at også Jutevatnets Imperia fikk 2 UK. I såfall er det 4 hunder i kullet som er premiert. Alle har søk til første premie så her er det bare å stå på. 

Bilde: Undertegnede kom hjem fra fasan og rapphønsjakt fra Sverige i dag. Good shooting!!!!

Dårlig nytt!

Ålesund 25. oktober 2012

Jutevatnets Hijack hadde en kanonsesong i vinter og det var store forhåpninger til hunden i høst. Desverre kom Hijack seg ut av hundegården i slutten av Juli og det endte med en alvorlig påkjørsel. Han ble liggende i grøfta nesten en time ute av stand til å reise seg. Vi konstaterte samme natt at ene lungen var sprukket og kollapset. Ellers viste han kun tegn til at han var skikkelig mørbanket. Allerede etter 3 uker viste han gode takter og var på treningsfeltet på Hjerkinn der han tidvis viste godt søk. Jan Rune opplevde etterhvert at han hylte til når han skulle reise seg men på fjellet gikk han treningsøkter opp til 5 timer uten å reservere seg. Utover september begynte Hijack å slå kul på ryggen samtidig som han sluttet å galoppere. Vi tok han til klinikken og tok røntgen av ryggen. Jeg fikk mildt sagt sjokk når jeg fikk sett bildene. 2 ryggvirvler hadde brudd og knusninger av svært alvorlig grad. 

Jakt og prøvekarrieren er definitivt over og jeg har anbefalt Jan Rune å avlive Hijack. 

På en treningstur på Hareid i august hadde Hijack og Radar samslipp. Hundene vekslet om å lede an. Ingen visste da at Hijack løp med brukket rygg. Fra Hijack begynte å søke har han vist høy jaktlyst og jaktmoral. Aldri stoppet opp og tittet tilbake. Søket har vært systematisk og velrevierende. I vinter tok han 5 premier på 6 starter og han har gitt sin eier store opplevelser på den korte tiden han har hatt hunden. Hijack er Jan Rune sin første pointer men blir neppe den siste.

Videosnutt av Vågal

Har laget en videosnutt av vågal der han har stand, reis og utredning. Alle som har prøvd vet at det ikke alltid er like lett å lage slike opptak. Har du lyst å se opptaket så trykk på Kull 6.

Pimens Jenta 2 AK

Vestfold 14. okt

Gratulerer til Turid Skjelbreid med nok en premie. Denne gang i ruskevær med mye nedbør på Østlandet. Jenta røk ut i VK fredag og måtte reperere premieprosenten med åpenklasse søndag. I de 2 kullene mellom radar og Belle er det utrolig mange premier...

Fordalens Lex: 2 UK

Østfoldprøven 14. oktober

Da er første hund i kullet mellom NJCH Jutevatnets Radar og Ohlsmyrens P Dancing Queen premiert. Eier Terje Hessvik startet på Lavlandsprøve og det lykkes med 2 UK.

Lex er såvidt fylt 12 mnd og det er allerede trøkk og tæl i hunden. Oppdretter Alf Jomar Buset er svært fornøyd med kullet og det er liten tvil om at vi får høre mer fra disse.

Bjønnålias Scott, 2 UK første start

Smøla 13. oktober.

Glad nyhet fra Svein Ivar Salberg og hans sønn Simen (14 år) som stilte på sin første prøve og lykkes med 2 UK! Det må da gi mersmak....

Hunden Bjønnålias Scott er meget ung og er etter vår Pimens Arrow og Valhugens Miss Mouche til Svein Sellie. Dette er andre hund i kullet som er stilt på prøve og blitt premiert. 

Scott fikk tallkarakterer 455444 og Roy Allan som dømte uttaler bla: Scott i stram og stilfull stand, går villig på. En meget god hund som tildeles en velfortjent 2 pr. UK.

Gratulerer nok en gang med flott premie. Mistenker at dere er blitt bitt av basillen!!!

Hilsen Ole

Mara og Fairtail nok en 1 UK

Lørdag 13. oktober.

På Østfoldprøven følger Østagløttens Fairtail (RadarxDerna) opp med nok en 1 UK. Dette er hennes andre 1 UK-premie. Gratulerer til Knut Dahle som her har fått seg en kanonhund. Knut har også en valp på 6 måneder etter Radar som allerede har begynt å gå. Den snubler ikke så mye rundt beina mine akkurat... sier Knut.

På Smølaprøven er det Isa M Sørli som tar jobben med å stile Mara (Straigt FlushxPernille) i UK. Det gikk oppskriftsmessig  og nok en 1 UK på CV-en. Nå er beholdningen 2x2UK+2x1UK. Gratulerer med ny premiesanker i kennel Breidskaret. Ser vi noen år tilbake så ramlet det jevnt inn med premier der i gården...

Jutevatnets Makker feilet på apporten...

fredag 12. oktober!

Torbjørn Jagland deler ut pris til seg selv og Jutevatnets Makker svikter i apporten! Jeg vet sannelig ikke hva som er værst. Trøster meg med at Makker hadde 3 fuglearbeid før den slappe fasanen ble lagt ut til apport. Kristian har fortsatt litt å lære. Neste gang tar han med egen rype på lavland. For Jagland fins det ikke håp.

Legger ved et stemningsbilde fra Ørskogfjellet fra i går kveld. Kjempet mot mørket og var lengst inne i Måslia når det ble "svart". Pernille stod i stand lenge uten at jeg hadde sjangse på å finne henne. Heldigvis trykker blåhanene bar ei kort stund.

Pimens Birka, 1 Ökl

Pimens Birka fikk 1 ÖKL på felt 29.09.2012 på Bäckaskog. Dette er nok en vinnerklassehund i kullet Radar x Belle. Birka og Jenta er kullsøstre i B-kullet. Birka vant det prestisjefylte UKK-løpet i danmark i fjor.  (arkivfoto)

Pimens Jenta, 1 AK

Ålesund 7. oktober.

Å rapportere premier etter NJCH Jutevatnets Pernille og NJCH Jutevatnets Radar blir snart heldagsjobb! Turid Skjelbreid har også vært på Vestfoldprøven og rapporterer følgende:

Hei Ole.

I dag fikk Jenta 1ak med 5 fuglearbeid med reis på Vestfold 1 lavlandsprøve.

Skal prøve å komme med i vk neste helg på Vestfold 2, har ellers start i ak der.

Mvh Turid

Jeg gratulerer ekvipasjen så mye. Må berømme denne hunden som jeg desverre aldri har sett med egne øyne, men som jeg har hørt mange lovord om🙂. Jenta er etter Radar og Drevjans Belle.

Jutevatnets Luna, nok en 2 UK i dag og kåret til prøvens beste unghund.

7.okt 2012

Melding fra Helge:

Hei, det blei jammen meg 2 UK på Luna i dag og.🙂  Tallkarakterer 556444. Hadde 3 jaktbare situasjoner i dag men det er så mye fugl at det blir en del misbrukte sjanser. Hilsen Helge og Silje

Med premie begge dager ble Luna kåret til prøvens beste unghund!!

Frierfjordens Ritt, 4 VK m/HP

Danmark 6.okt 2012.

Gratulerer til Flemminng Fuglede Jørgensen som oppnådde 4 VK m/HP på Frierfjordens Ritt som er etter NJCH Jutevatnets Radar og Fugledes Black Britt.

Bildet er sakset fra DPK sin nettside. Flemming står som nr 4. fra venstre. På bilde ses også felte fugler. I Danmark er det skikk å presentere disse i en "viltparade". Jeg kjenner i gjen 2 fasaner og 15 rapphøns. De 2 store gåselignende fuglene nærmest hundene vet jeg sannelig ikke hva er for slags fugler....

2 UK til Jutevatnets Luna!

6. oktober 2012.

Gratulerer så mye til Helge Pedersen som stilte Jutevatnets Luna på lavland i dag. Med 2 fuglearbeid gikk hun for første, men desverre holdt det ikke helt inn i dag. Nesen er i allefall i orden og førstepremien er innen rekkevidde forteller Helge. Dette er tredje hunden i kullet som er premiert. Et bilde av Luna er bestillt🙂.

På bildet ses kullets mor, Jutevatnets Pernille som var på treningstur på Ørskogfjellet i dag. Til høyre i bildet som er tatt med mobiltelefonen ses 3 ryper på bakken (bruk markøren for å forstørre bildet).

I første omgang letter 6 ryper. Under utredning ny stand hvor det letter 2 nye ryper. Senere fant vi mer fugl, så da har vi å trene på utover høsten. Når snøen kommer siger det alltid på med mer rype på Ørskogfjellet.

Jutevatnets Mara, 1UK

Haltdalen 30. september 2012

Leif Jan Sørli gir seg ikke så lett. Etter noen starter i høst med stang ut lykkes det med premiering på Jutevatnets Mara nå i helgen. Og da ble det ikke dårligere enn 1 UK. Fra i vinter har Mara 2x2 UK. 

Leif Jan planlegger å stille en siste gang i høst på deres lokale prøve, "Smølaprøven". Dette er en jaktprøve som kan anbefales. Det ryktes om godt med fugl. Smøla er i seg selv verdt en opplevelse. Terrenget går i tildels svære myrer som krever godt mosjonerte hunder. Myrene er heldigvis relativt tørre og greie for folk å ferdes i. Selv bodde jeg på Smøla nesten 5 år på 90-tallet og dengang satte vi ut en del fasaner. Jeg husker en hund som fikk 1 AK som hadde fuglearbeid både på fasan og rype i løpet av dagen. Det tror jeg ikke har skjedd hverken før eller siden. Rypa på Smøla er forøvrig en egen fargevariant (latin: Lagopus Lagopus variegatus) som aldri blir helt hvit om vinteren. Farggedrakten varierer en god del fra individ til individ og de mørkeste kan ha vinterdrakt lik en oktoberrype, mens de lyseste har spetter på hode, nakke og enkelte mørke fjær ellers på kroppen. Denne genetiske variasjonen er livsviktig ettersom vintrene varierer veldig klimatisk ytterst på kysten. Enkelte mener dessuten at rypa aktivt kan nappe vekk mørke fjær dersom det blir lengre perioder med snø. I snøfattige vintrer søker rypa skjul i plantefelt bestående av den uskjelte sitkagranen.   

Det nærmer seg for Rocket Man!

Kongsvold 29. og 30. september.

Gratulerer så mye til Eva og Arild Solli med nok en 2 AK på Ohslsmyrens Roket Man. Det ser ut som det strammer seg til..  Roket Man er etter Radar x Jaga. En meget interessant kombinasjon.

Gratulerer også til Henry Espeseth med nok en 1 UK på Dallas. Dallas leder nå pointercupen for unghunder med cox avkom (Ørntuas H-kull) på andre og tredje plass. 

Selv har jeg hatt treningshelg som gav 3 fuglearbeid på Vågal. Han fortsetter som før. Er nå meget kald i fugl. Utreder usedvanlig erfarent.

Jutevatnets Makker, 4 Vk finale lavland

Østfold, 29. september.

I dagens finale lykkes Makker i siste slipp og fuglearbeidet belønnes med 4 VK finale. Sterkt av en hund å omstille seg fra Kongsvold forrige helg til å levere høyt klassesøk på lavland helgen etter. 

Glad-nyhet fra Danmark. Gossi har fått valper!

Dombås 28. september 2012

Gladmelding fra Anne-Marie Petersen. Vellykket fødsel og 9 friske flotte hvit-sorte valper etter Jutevatnets Radar x Metrinelunds Gossi. Bilder kommer etterhvert. Det er flere valper som fortsatt er ledig så den som ønsker valp etter Radar må gjerne ta kontakt. Radar har avlet meget godt med alle tisper han er brukt på, sist med helitalienske Derna hvor det nå er 3 med 1 UK. Gossi er meget godt premiert og en god tispe som anbefales på det sterkeste. Jeg kommer tilbake med flere opplysninger og oppdateringer om kullet etterhvert.

Jutevatnets Makker, 4 Vk kval lavland

Østfold 28.sept 2012

Vel hjemme fra høyfjellsprøve fra Hjerkinn hvor Makker fikk 1 VK, startet Christian i dag på lavlandsprøve. Makker gikk godt og fikk betalt med 4 VK. Det betyr finale i morgen. Makker blir stilt på minst en helg til før NM.

Unghundene Radar x Black Britt leverer i bruksklassen

Danmark, september 2012.

I Frrierfjorden-kullet etter Radar og Fugledes Black Britt fortsetter det å ramle inn premier. Hundene er på tampen av sin unghundalder men stilles nå i brukshundklassen i Danmark. Dette er kvalitetsklasse med felling og premiering i denne klassen er tydeligvis flott å få på CV-en. Frierfjordens Rit fikk 1 pr ÅK og Frierfjordens Randi fikk 2 pr ÅK forrige helg. I dag fikk Frierfjordens Rex sin 1 pr ÅK. 

Gratulerer så mye til eiere og oppdrettere. Kullet har vist og viser fortsatt eksepsjonelle resultater.

Nok en 1 UK i kullet til Radar x Derna!

Søndag 23. september 2012

Telefon fra Knut Dahle.

Østagløttens Fairtail (Radar x Derna) fikk 1 UK på Tjølling i dag!

Da er det 3 valper i dette kullet som har fått 1 UK. Songa fikk i går og Lely i vinter. Valpene i dette kullet går meget spenstig og det ser absolutt ut som at nesen henger med.

Etter min beregning er det nå minst 22 avkom etter Radar med 1 UK.😎 

I Sør-norge er lavlandssesongen i gang og i nord gjenstår fortsatt noen prøver. Selv erklærer jeg sesongslutt og konstaterer at på mine 9 starter i 2012 har det blitt 6 premier. Det er i overkant bra så resten av året blir det kun småjakt og trening for moroskyld😉 

Norsk Derby - finale

Hjerkinn 23. september 2012.

2 pointere i finalen i årets Derby.

Østagløttens Lely viser tretthetstegn i finalen og er ikke helt på nett. Utgår pga 3 sjangser. Lely har imidlertid gått bemerkelsesverdig de 2 første dagene og har alt i alt gjort en kjempeinnsats i dette unghundløpet. 

Eidemslias Dallas til Henry Espeset starter noe forsiktig men går seg skikkelig opp etterhvert. I 2. runde får han godkjent fuglearbeid med reis og blir rangert som nr 2. når runden er over. I 3 runde går han meget godt og når dagen er omme tildeles Dallas 2. premie finale ND. Gratulerer så mye til denne hunden som kennel Jutevatnet har lagt sin elsk på!!!

For en helg for Kennel Østagløtten og Kennel Jutevatnet!

Dombås 22.september 2012

Østagløttens Lely til finale ND-2012! Kanonbra. Gikk videre som beste hund med fugletakning. Hadde fått premie i semifinalen dersom Andre som eier hunden hadde skutt. Lely er etter Radar og Derna. Søstra Østagløttens Songa fikk 1 UK på lavland i dag med kjempeflott søk og fuglearbeid. Det er ingen tvil..... Dette kullet mellom Radar og helitalienske Derna er av ypperste kvalitet og etter min mening bør alle tispene avles på. Hører du det Frode Stenerud....... 

En annen hund etter Radar, Chriwals Evita har i dag fått 2 VK. Gratulerer til Stein Ole Hagen og oppdretter Christer Wallerby😉 

Til slutt må vi hylle vår egen Jutevatnets Vågal på 14 måneder som ble stilt for første gang på hjerkinn i dag. Kritikken ble som følger:

Vågal starter i meget god fart, fin stil og kraftfull aksjon. Bruker vind og terreng på en utmerket måte. God kontakt med fører. Fortsetter sitt utmerkede søk hele dagen i vekslende vind. Fester stilfull stand, reiser villig og presist rype, rolig i oppflukt og skudd, utreder fint. Vågal er et fantastisk talent som tldeles 1 pr. UK

Tallkarakterer: 656444   Dommer: Andreas Bjørn

Jutevatnets Makker, nok en 1 VK

Pointerprøven, Hjerkinn 21.september 2012

På en noe dårlig dag leverer Jutevatnets Makker sin andre 1 VK i karrieren. Det er er sterkt av en hund som såvidt er fylt 3 år. Jeg har vært sammen med Christian Narmo på jakt og har sett kvalietene til Makker. Ingen bombe for meg at han befinner seg i toppen i vinnerklassen på Hjerkinn/Kongsvold.

Ny hund etter Arrow med 1 Uk

Gratulerer til Walter Muland som stilte sin unghund Bjønnålias Jackpot ved Langtrå i Sverige den 15/9. Premien ble 1 UK m/HP. Jackpot er etter Pimens Arrow og Valhaugens Miss Mouch. Drevjans Lux går igjen mange ganger i denne meget spennende stamtavlen. 

Kjell Dybvik som har "konstruert" kullet forteller at eier beskriver unghunden som et naturtalent. Forløig er dette den eneste valpen i kullet som er stilt på prøve.

Mens vi venter på årets Derby....

I årets derby er det flere lovende hunder med aner fra kennel Jutevatnet. Østagløttens Lely har Jutevatnets Radar som far. Ørntuas fantastiske H-kull med hele 3 spennende unghunder har Jutevatnets Cox som far. Tinka av Vorpoint har Radar som bestefar.

Vi ønsker alle lykke til. Samme ønsker vi til Eidemslias Dallas en hund vi skal bruke på Pernille ved neste løpetid, uansett hvordan det går i Derbyen🙂.

I derby-helgen stilles Jutevatnets Katla i AK og Jutevatnets Vågal i UK for første gang. Så selv om vi ikke deltar i derby-sirkuset i år så er vi på plass på Hjerkinn og føler på stemningen!

Rocket Man....

Hemneprøven 8.sept 2012.

Gratulerer til Arild og Eva Solli med 2 AK på Ohlsmyrens Roket Man. Vi venter nok på VK-biletten, men greit å varme opp med noen 2 premier først. Roket Man er en meget god hund som er høyst interessant i avl. Debyfinalist med meget spennende stamtavle (Jaga x Radar).

Flotte hofter!

Ålesund 5 sept 2012.

Noe overrasket ble vi i vår når Bjørklunds c/r Jackson fikk HD grad C. Alle avkom etter Radar var sålangt avlest med Fri A.

Etter samtale med Einar ble vi enige om at han skulle rekvirere bildet fra NKK og sende det til meg så jeg kunne ta en titt på det.

Jeg må si jeg ble "paff" når jeg fikk sett på bildet og registrerte at bildekvaliteten var av en slik karakter at jeg ikke var i stand til å vurdere det. Dette bildet burde straks blitt returnert billedtaker pga manglende kvalitet.

Vi ble enige om å vente 6 måneder for så å ta et nytt bilde. Så er gjort og det viser seg at Jackson har flotte hofter!

Bildet er sendt NKK for avlesning og den offisielle HD-diagnosen foreligger snart.

Jeg vil allerede nå formidle at det er ingen grunn til ikke å bruke Jackson i avl på bakgrunn av HD-status. Det vil lett hefte en mistanke til en hund som tidligere har hatt en c-diagnose. Jeg vil imidlertid meddele at den er ubegrunnet da den tidligere diagnosen er direkte feil.

Det blir valper etter Radar til salgs.

Anne-Marie Petersen rapporterer fra Danmark at Metrinelunds Gossi er drektig med Radar. Anne-Marie ønsker å selge noen  valper til Norge og forteller at Metrinelunds Gossi allerede har tidligere avkom som er premiert med 1 UK i Norge.

Gossi er selv godt premiert i Danmark med 1 UK, 1 AK, 4VK, 2 VK og 1 VK bruksklasse (prøve med felling etter hva jeg skjønner). Hun har dessuten exellent på utstilling.

Den som ønsker valp kan gjerne ta kontakt med meg eller treffe Anne-Marie på e-post: branebjerg@tdcadsl.dk

Pimens Kaisa 3 Vk.

Gratulerer til Inger-Lill Pedersen som har fått sin første Vk-premie på Pimens Kajsa, som er etter Jutevatnets Radar og Drevjans Belle. Kajsa fikk 3 VK på Senjaprøven.

Tommy Nilsen i kennel Frierfjorden rapporterer at nå er alle hundene i kullet etter Radar og Fugledes Black Britt premiert. Sist ute var Frierfjordens Radar-junior som fikk 1 UK på Røros. Veldig hyggelig å registrere at disse hundene synes å gå like godt på høyfjell som på lavland.

Rapport årets NM-finale.

Dovre 2.september 2012

3 pointere til finale i årets NM. Ørntuas Aiko, Pointnics Point og vår egen Jutevatnets Radar. På papiret er disse pr dato blant landets 18 beste fuglehunder! Da er det ekstra morro at far (Radar) og sønn (Point) er representert. 

Aiko fant tidlig sin fugl og tross utfordrende felling gjennomførte han et solid og komplett fuglearbeid. Point har lenge vært patent i fugl, men når det gjalt som mest sprakk han i felling. Radar gikk suverent i første slipp til tross for at det ble stykket opp i 3 ettersom han"knakk" 2 makkere. I andre slipp løsnet jeg på tøylene og fikk han til å gå med stort format. I tredje og siste slipp kjørte jeg han konsekvent på biotoper i håp om å finne en fugl i siste sekund uten å lykkes.🤪

Stor gratulasjon til dyktige hunder og førere som ble plassert i årets NM: 1 VK m/CACIT ES Finngå Ran (e/f: Jonny Åsheim) (NORGESMESTER), 2 VK P Ørntuas Aiko (f:Ronny hatviksen) og 3 VK Es Berguglas Heiki (e/f: Tor Steigedal). Takk også til dyktige dommere (Bjørn Smistad og Robert Gill) og skyttere (Bilde).

Etter 2 gode helger på Kongsvold/Hjerkinn med 4 flotte premier som resultat avsluttes prøvekarrieren til Radar. Han har nå 32 VK-premier og oppnådd 119 championatpoeng. Dette til tross for at han egentlig ikke er stilt så mye på prøve som mange av de hundene han kan sammenlignes med. Når skal yngre hunder prioriteres og håpet er at jeg igjen kan få en hund av Radars kaliber.

Radar og Point premiert i semifinalen, NM-2012

Dombås 1 september 2012

Radar videre til finalen i NM med 2 VK i semifinalen. Radar ble borte i slutten av slippet mot IS Hugo Boss og finnes i stand i siste sekund. 4 premier på 5 starter hittil i høst! Lykke står den kjekke bi😎.

Pointnics Point fikk 5 VK på sitt parti og dermed er også han klar for finalen 

(Bilde: Ole Ingebrigtsen og Pointnics Point)

Radar 2. VK

Dombås 31. august

Radar er klar for semifinalen i NM! Ordnet seg et fuglearbeid uten reis i siste sekund, men ville gått videre på søk også uten Fugl. Pointnics Point også videre på søk. Jutevatnets Makker gikk glitrende men desverre ikke blant de 6 heldige som gikk videre på hvert parti.

Ellers rapporterer Jan Rune Dahl at apportbeviset er i boks for Jutevatnets Hijack. Dressuren sitter og når er han klar for AK. Hijack ble påkjørt og fikk sprukket ene lungen for vel en måned siden. Han er imidlertid snart restituert.

Anne-marie Petersen rapporterer fra Danmark at Metrinelunds Gossi er drektig med Radar. Dette er en meget spennede parring og den som kan tenke seg valp fra dette kullet må gjerne ta kontakt. Radar har avlet meget godt tidligere med dansk pointer. En som dømte Frierfjordens Ravi forrige helg på Kongsvold rapporterte at dette var noe av det beste han hadde sett!!!

NM-lag 2102

Dombås 29.08.2012

I morgen representerer Jutevatnets Radar Norsk Pointerklubb på NM-lag 2012. Dette er 5-te gang Radar deltar på NM-lag. Tidligere har han deltatt i 2006, 2007, 2008 og 2010. Radar er utvilsomt en Kongsvoldspesialist og når han nå pensjoneres fra prøvesporten håper jeg virkelig det dukker opp yngre hunder som kan ta over stafettpinnen. 

Den senere tiden er det desverre få vinnerklassehunder som prioriterer å stille på Kongsvold/Hjerkinn. Det kan ikke fortsette. Jeg vurderer å fremme forslag om at alle vinnerklassepremier fra Kongsvold/Hjerkinn tatt på høst bør vektes 1,5 gang i pointercupen. 

Radar 2.VK finale , Sølvhunden 2012

Kongsvold 26.august 2012

Radar videre fra semifinalen på søk. I finalen går Radar godt og ender til slutt opp med 2. VK

Fra før har Radar en 4.plass i sølvhundfinalen 2008.

Gratulerer til vinner Es Hi-troll (Ingvar Rødsjø), 3 plass til gordonsetter Cinta (Knut Østmo) og 4 plass til Østheias No Limit (Bertil Nyheim).

Det ble en meget spennende dag i fjellet og stort å få oppleve så mange gode hunder.

Radar 1. VK

Radar ordnet seg med 1. vk på sølvhundløpets første dag. Gratulerer med 2 vk til Bertil Nyheim med es Østheias no Limit. På bildet er også Pointnics Laiba som også gikk til semifinale på søk.

Kantarell!!!!!

Ålesund 21. august.

En ny sopptur til tross for at båntvangen ble opphevet i dag. Jutevatnets Vågal Fikk resultat fri A i dag. Ellers konstateres det at han ikke er klar for prøvestart. Han er ennå ikke fast nok i standen og går etter så det holder når jeg ikke er helt opptil. Søksmessig går han en plass mellom meget godt og tidvis for voldsomt. Så da venter jeg med prøvestart til etter jakta.

Til helgen starter Radar i sølvhunden. Han er i god form men med kun 2 stander og en støkk i sekken. Det er vel den dårligste forberedelse han har hatt noen sinne.

Luna: HD Fri A

Helge Pedersen rapporterer at Jutevatnets Luna har fått HD: Fri A. Han er ellers meget fornøyd med hunden og gleder seg til høsten.

Jeg tok selv HD røntgen av min Vågal i dag og det var fine hofter. Han skal trenes jevnt fremover og etter rypetelling neste uke vet jeg mer om han skal stilles på prøve før jakta. Etter jakta blir det uansett en eller noen starter. Til vinteren kan jeg garantere 1UK. 

Treningen er i gang, og Katla har tatt apportbevis.

Fredag 27. juli.

Så har vi startet opp trening og forberedelser til høstens jakt og prøvesesong. Tok med alle hundene til hjerkin og gikk hele helgen. Alle startet moderat men avsluttet meget tilfredsstillende søndag. Radar går som før men trenger trening. Katla går meget fornuftig ryddig og er meget lettført. Dette i stor kontrast til fjorårets sesongstart der hun raidet høyfjellsterenget på Hjerkinn.  Vågal kom seg etterhvert i gang og viste trøkk, fart, selvstendighet og format langt over det en kan forvente på en hund som såvidt er fylt 12 mnd.

Tirsdag 31. juli.

I dag var Ståle og hentet med seg Katla for å ta apportbeviset. Det skulle være en enkel sak sa han. Og det stemte. Nå ligger alt til rette for å ta en god premie i løpet av høsten...... 

Gossi skal parres med Radar.

For dere som er ute etter valp etter Radar byr det seg nå en mulighet ettersom Metrinelunds Gossi straks venter løpetid. Anne-Mari Petersen ventes til Ålesund fra Danmark om kort tid. Et hyggelig bekjentskap vi ser frem til å treffe igjen🙂.

Pernille har løpetid. Parring utsettes.

Hankane 10. juni

Jutevatnets Pernille fikk løpetid for en uke siden og skulle etter planen parres med Eidemlias Dallas til Henry Espeset. Pga upassende tid i forhold til derby, jakt og generelt dårlig erfaring med høstvalper utsettes nå parringen til neste løpetid som bruker å komme i romjula. I så fall blir det valper som blir født ca 1. mars og som kan leveres rundt 1. mai 2013. Jeg skal selv beholde minst en valp, kanskje 2 stk. 

Dette byr samtidig at den som ønsker valp etter Jutevatnets Katla må vente til vinter/vår 2014. 

På bilde står Radar, Vågal og Pernille forventningsfulle og venter på at høsttreningen skal begynne....

Frierfjordens Riff: 3 UK

Alta 21.04.2012

Gratulerer til Bård Hansen som fikk 3 UK på unghunden Frierfjordens Riff. Dette er nok en premiert hund i kullet etter Jutevatnets Radar x Fugledes Black Britt. Lykke til videre med hunden!

Bjørklunds Jackson 3 VK

Loftsdalen lørd 21. april

Einar Holmvik har tatt turen til Loftsdalen og stilt sin unghund Bjørklunds Jackson etter Radar og Cepa i vinnerklassen. Denne meget gode hunden fikk 1 AK i Danmark for få uker siden (se bilde) og ble da klar for VK. I dag oppnådde han 3 VK og bare reis manglet på å gjøre storeslem. "Grattis" Einar😀

jutevatnets Makker 2VK + 5VK på tampen av sesongen!

Rolv Sevendal minneløp 20,21. april.

På minneløpets første dag klinker Makker til med 2 VK på dårlig føre. Christian puster lettet ut etter at det har vært stang ut siste startene. Av alle ting har Makker vært litt urolig i fugl. Det har naturligvis med konkurranselyst å gjøre men det finnes medisin for slikt. 

I semifinalen lørdag lykkes Makker nok en gang med å finne fugl. Dessverre godkjenner ikke dommerne reisen og Christian må nøye seg med 5 VK. Slik er det i denne bransjen. Av og til blir en godt betalt, andre ganger dårlig. I det lange løp jevner det seg ut. Nå ser vi fremover mot søndagens finale😉