Vi prøver oss med 2 kull vinter 2023 (siden oppdateres)

Jutevatnets Hekla løpte opp igjen og ble på nytt parret med Rusty. Ultralydundersøkelse 4. februar viser dessverre at Hekla er gått tom. Vi skylder på "trøblete" løpetid. 


Nå er dessverre toget gått for Hekla. Hun er for gammel til å parre på neste løpetider og vi får aldri vite hva Rusty kunne tilført oss.


Vi oppfordrer andre tispeeiere å tenke på Rusty når en vurderer hannhund. Rusty vil tilføre den norske populasjonen nye gener og den syderopeiske komponenten han bærer med seg har vist seg å være vellykket i motsetning til mye annet.


Jutevatnets Noma ble inseminert med Pimens

Arrow uke 3. Nå venter vi i spenning.


Ettersom Hekla gikk tom vurderer vi å parre en annen tispe. Vi venter med å flere opplysninger til hannhund er bestemt.


Bilde: Rusty, Hekla (Jakta 2022) og Arrow

Noma som er etter NJCh Jutevatnets Prima x Jutevatnets Vågal er en ordentlig overskuddshund. Vi hadde Noma hos oss forrige vinter og nøt hunden fra første dag. Her fikk vi se et individ som tok tak. Noma har nok vært "i meste laget" og det preger hennes prøve-karriere. Det er imidlertid slike hunder vi ønsker. Vi er rett og slett ikke fornøyd med dagen pointer som er blitt for "slakk" og mer opptatt av sin makker eller sin fører. Hundene skal dessuten være lydløse både i fjellet og hundegården. 


Pimens Arrow er etter NJCh Jutevatnets Radar og Pimens Belle.

Arrow var en sterk hund med voldsom jaktlyst. Han var veldig lett å få rolig i fugl og lot seg etterhvert reise på alle avstander. Kombinasjonen ble gjort 2 ganger og begge kullene oppnådde et stort antall premier der de fleste om ikke alle ble premiert. De fleste hundene ble i Sverige. Jeg så selv søster Pimens Birka i aksjon i Svensk mesterskap (SM). Bedre lavlandsøk finnes knapt maken til.

 

Er du interessert i leveringsklar valp i mai 2023 så send oss en melding. Det blir kun få ledige da vi beholder de fleste selv. 

Ole nås på e-post: ole@aalesund-dyreklinikk.no og Ståle nås på facebook

Oppdatering:

Jutevatnets Noma ble inseminert med Pimens Arrow 23. januar. Vi kommer tilbake med informasjon 3 uker etter inseminering.