Valpene 6 uker gamle.


Valpene vokser og trives ut. Egen innegjerdet hage gjør at de kan gå ut døgnet rundt. Vi har to på at det gir best resultat.

Har nå fått sin 3. runde med ormekur, men lite å se.

Første mai og valpene har blitt 5 uker!

Siste dagene av april har rett og slett vært utrivelige med kaldt surt vær. Tross det har valpene vært mye ute mellom sluddbygene.

De har alle god matlyst og vokser som de skal. Noma tar seg veldig godt av valpene og det har derfor vært veldig lite arbeid med dette kullet.

Oppaget her en kveld at Noma faktisk kan bjeffe! Det var nok en rev som lusket rundt og det likte hun svært dårlig.


Det er fortsatt mulighet for en hannvalp for den som har tro på kombinasjonen. 


Vi forventer svært rolige hunder uten lyd og stress. Begge foreldre har topp gemytt. Det er alltid vanskelig å forutse hvordan jaktlyst blir på hvert individ, men begge foreldre har det som trengs for å jakte lange dager. 


I valpekassa hjemme på Hankane er det kun idyll. Christìn tar ansvar!

31. mars og valpene er nå 6 dager. Noma er rett og slett fantastisk med valpene som vokser og får masse melk og stell. Enklere kan det ikke bli.

Valper etter Pimens Arrow og Jutevatnets Noma født 25. mars.

Noma som er etter NJCh Jutevatnets Prima x Jutevatnets Vågal er en ordentlig overskuddshund. Vi hadde Noma hos oss forrige vinter og nøt hunden fra første dag. Her fikk vi se et individ som tok tak. Noma har nok vært "i meste laget" og det preger hennes prøve-karriere. Det er imidlertid slike hunder vi ønsker. Vi er rett og slett ikke fornøyd med dagen pointer som er blitt for "slakk" og mer opptatt av sin makker eller sin fører. Hundene skal dessuten være lydløse både i fjellet og hundegården. 


Pimens Arrow er etter NJCh Jutevatnets Radar og Pimens Belle.

Arrow var en sterk hund med voldsom jaktlyst. Han var veldig lett å få rolig i fugl og lot seg etterhvert reise på alle avstander. Kombinasjonen ble gjort 2 ganger og begge kullene oppnådde et stort antall premier der de fleste om ikke alle ble premiert. De fleste hundene ble i Sverige. Jeg så selv søster Pimens Birka i aksjon i Svensk mesterskap (SM). Bedre lavlandsøk finnes knapt maken til.


25. mars ble det født 9 valper. Kun 3 tisper. Det innebærer at vi har 3 hannvalper ledige. Alle valpene er jevnstore og veldig vitale. De får godt med melk og vokser. Noma gjør en kjempejobb og er faktisk den mest omsorgsfulle tispe vi har hatt. Det betyr at vi har spart masse arbeid ved at Noma gjør hele jobben selv.

 

Er du interessert i leveringsklar hannvalp i mai 2023 så send oss en melding. Det blir kun 3 ledige da vi beholder de fleste selv. 

Ole nås på e-post: ole@aalesund-dyreklinikk.no og Ståle nås på facebook