Her presenteres søskenparet: Stinger og Gønner

Når Jutevatnets Prima skulle parres første gang var Jutevatnets Radar det soleklare førstevalget. Dessverre fikk vi kalde føtter. Ville valpene bli små?


I dag vet vi at det var det vi skulle gjort. Både første og andre parring burde vært med Radar. Da hadde vår verden sett annerledes ut.


Heldigvis fikk vi en hannvalp og ikke minst en flott tispevalp når vi endelig benyttet Radar i fjerde og siste kull til Jutevatnets Prima.


Valpene er født 26 mars 2022.


Stinger er en liten men godt bygd hannvalp. I fjellet viser han høy kvalitet allerede fra 9 måneders alder. Han hånterer terrenget som en erfaren jeger. 


Gønner er en middels stor velbygd elegant tispe som gikk godt fra første dag. Det er svært høy jaktlyst, fart og stil. Gønner er så langt en kopi av sin mor  Jutevatnets Prima


Treningstur 4.februar 2023.


Begge hundene som nå er 10 måneder går stort og meget godt. Gønner har et søk som minner mye om sin mor. Høy fart og stil. Får med seg mye terreng. Imponerer med 2 flotte fuglearbeid. Begge med avstandsreis. Roer seg av seg selv. 


Stinger har søkskvaliteter en skal lete lenge etter. Angriper terrenget offensivt og alltid rett på vinden. Han har til gode å slå inn til fører noe vi dessverre har vært plaget med i flere av de siste kullene vi har hatt. Vi kan allerede konkludere med at Radar x Prima er beste kombinasjon vi har gjort siden Dallas x Pernille parringen vi gjorde for 10 år siden.


Det "lysner" i kennel jutevatnet....

Bilde: Gønner 10 mnd.

Prøveresultat:


Ørskogfjellprøven 25. mars 2023

Gønner: 1 UK

Stinger: 2 UK

Mer tekst og bilder kommer etter hvert.....