Premiedryss for kennel Jutevatnet på Smølaprøven 14-15 okt. Godt med ryper men ruskete vær..

Det er alltid spennende å ta med hunder til Smøla for første gang. Øvre lag av torvmyra er laus i fisken og svært krevende for både firbeinte og tobeinte. Lørdag gikk Stinger glimrende. Fikk seg en kort stand uten reis, og ble tildelt 2 UK. Været var bare sånn passe.

Søndag gikk vi ut med Gønner, Stinger og Aber. Det resulterte i 1 UK på både Gønner og Stinger og 2 AK på Aber. Aber gikk glimrende men pådro seg noen sjangser og ble avsluttet med 2 AK. Stinger gikk "prima" hele helgen og ble prøvens beste unghund. Gønners kritikk fra søndag er imidlertid så rik på superlativer at den gjengis her....

Kritikk:

Gønner er en overskuddshund som jakter med enorm intensitet og fart. Får med seg enormt med terreng i med-mot-sidevind. God kontakt med fører. Stand langt ute som holdes lenge. Når fører kommer til reiser Gønner djervt og presist. helt rolig i oppflukt og skudd. Støkker og respekterer. Senere stand i samme område. Reiser rype villig og presist. På ny komplett rolig i oppflukt og skudd. Rype letter under utredning. En glimrende unghund som tildeles en soleklar 1. pr. UK

666444

Dommer: Roy Allan Skaret 

NPKs hovedprøve lørdag 23 september

Prima går godt i semifinalen og søndag skal hun ut i sin fjerde NM-finale. En fantastisk hund som definitivt avslutter sin karriere med dette.

Gønner og Stinger viste seg ikke frem som forventet og vi venter med videre prøvestarter.

En ekvipasje som imidlertid lykkes var Jutevatnet Rana og Jakop Dambakken. De ordnet seg en flott 2 AK på Hjerkin nord-høy. Her avbildet med dommer for dagen.

NJCh Jutevatnets Prima

På vei fra jakt i Nord Sverige har vi stoppet på Dovre for å stille på Pointerklubbens hovedprøve.


Første dag stiller vi Jutevatnets Prima i NM-kval. Det endte med 1 VK. Hun trosser sine ti og et halvt år og holder fortsatt klassenivå. Farten senkes spesielt når det bøtter ned så mye nedbør som nå. 


I morgen er det sol og pointervær, så da får vi se om hun holder koken.


Ståle går med Gønner og Stinger. Finner "rakettene" fugl så blir det premie. Kolla-kalvella er ingen høydare, men bedre enn å sitte hjemme....

Bilder kommer....

Sørelva's Lady be good er parret med Jutevatnet's Stinger

Gratulerer til Frode og Bertil med 2 VK på Jutevatnets Laura på Rana-prøven 25. august.

Gratulerer også til Frank med NM-lag uttak på Jutevatnets Estrella.

Her hjemme er det trening av unghunder. Gønner fortsetter som i vinter bortsett fra at innbilthet har slått inn siste ukene. Flink å finne fugl. Stinger tar nye steg med tiltakende jaktlyst. Virker meget sterk om dagen. Ikke helt fast i stand enda, men for et søk....

Før jakta!

Da har vi fått besøk av en meget tiltalende tispe. Sterk og solid med svært god pels og poter. Meget god matlyst. Spennende stamtavle. (Se hunder til salgs...)

Jutevatnet's Estrella

19. august. 2023

Gratulerer med 3 VK kval til Jutevatnet's Estrella og eier Frank Arne Grønset på Snåsaprøven. Sterk hund med solid CV.

Gode tilbakemeldinger...

Det gleder oss å motta gode tilbakemeldinger på kullet Arrow x Noma. Det ser ut som dette blir hunder som våkner tidlig.

Vi har beholdt en tispe og 2 hannvalper. De oppleves som veldig trivelige. Meget god pels og matlyst.

Bilde: Doppler og Kepler