Kullet mellom NJch Jutevatnets Pernille og NSJch Håkerløkkens Straight Flush er kennelens 6. kull. Jeg har store forhåpninger til dette kullet og har stor tro på at det skal bli spesielt bra med mange premierte hunder. Jeg vil derfor følge opp kullet spesielt og oppfordrer dere valpekjøpere til å rapportere inn hyggelige "nyheter" og gjerne bilde som jeg kan legge inn her.🙂

Unghundklassen:

Dina:1UK,1UK,1UK,2UK,2UK,2UK,2UK,3UK

1UK,1UK,2UK,2UK

Mara:

Luna:

1UK,2UK,2UK,2UK,2UK,3UK

Vågal:1UK,1UK 

Imperia:1UK,2UK

Bragd:2UK,3UK                             SUM: 24 premier!

Jutevatnets Dina elitehund og beste unghund i Oslo/Akershus

Gratulerer til Ulf og dina med Elitehundstatus og kåring av årets ungpointer i distrikt Oslo-Akershus 2013.

Bilde: Ulf med Diplom til høyre (bilde klippet fra NPK)

Flott video av Mara!

Høsten 2013 fortsatte kullet sin premiesanking!

Hele 3 hunder oppnådde 1 AK i god tid før de fylte 2 1/2 år. Dette var Mara, Dina og Imperia.

Sjekk denne vidoen på Youtube av Leif Jan og Isa Merethe Sørli sin "Mara":

Jutevatnets Dina med CERT.

Vestfold 23 juni.

Jtevatnets Dina leder ikke bar pointercupen for unghunder. I dag tok hun sitt første cert på utstilling. Både eier og oppdretter smiler bredt🙂. 

Jutevatnets Max snart klar for utstilling

Rolf Ulvang har sendt dette bildet av Max. Han lurer på om hunden ser grei ut?

Dette ser meget bra ut Rolf. Denne hunden får nok det den vil på utstilling.

Jutevatnets Vågal med excellent og Cert.

Ørskogfjellet 8.juni 2013

At Vågal er en flott hannhund har jeg sagt hele tiden. På årets utstilling i Møre og Romsdals fuglehund fikk Vågal følgende kritikk:

Passe stor maskulin hannhund av meget god type, godt hode, god harmonisk kropp, velstilte for og bakbein, tilstrekkelig benstamme, gode poter, effektive bevegelser.

Brukshundklasse: excellent, cert og BIM (slått av sin halvsøster Jutevatnets Katla).

Dommer: Trygve Heyerdahl

Jutevatnets Luna: Excellent

Gratulerer til Helge med et flott utstillingsresultat. Med excellent har Luna de nødvendige papirer i orden. Da er det bare å glede seg til jaktsesongen begynner på igjen.

Jutevatnets Dina avslutter sesongen med 2 UK, Saltfjellet.

Saltfjellet 26.april 2013.

Da er det slutt for i vinter. Jutevatnets Dina tok like godt turen til saltfjellet slik at hun med nok en 2 UK gikk til topps i pointercupen for unghunder. Ulf er vel vitende om at dette ikke kommer til å holde ut året, men det kunne jo være morro om en beholdt en pallplass når året er omme. Uansett så har Dina gitt Ulf mange flotte opplevelser gjennom vinteren og han har høstet mange godord om denne tispen som aldri synes å stoppe opp.  

Lørdag og søndag gikk Dina i fugletomt terreng og gikk til tallkarakter 666444 begge dager.

Jutevatnets Dina 2UK, Jutevatnets Bragd 2UK

Grotli 21. april 2013

Sesongavslutning og 2 av hundene i kullet som stiller til start på Grotli i dag (Bragd og Dina) får premie. Begge gratuleres med velfortjent 2 UK. 

Det er bare å slå fast at parringen mellom NSJCH Håkerløkkens Straight Flush og NJCH Jutevatnets Pernille var et sjakktrekk. Her er det blitt mange gode jakthunder allerede. Nå er det bare å ønske lykke til i åpenklasse til høsten. Bruk sommeren til å få på plass en skikkelig apport. 

God sommer! 

Jutevatnets Luna: 1 UK, Jutevatnets Dina: 1 UK

Grotli 20.april 2013.

På tampen av sesongen lykkes både Dina å få sin tredje 1 UK og Jutevatnets Luna lykkes endelig med en velfortjent 1 UK. Gratulerer til Ulf og Helge med kjempeinnsats.

Luna 2 UK, Dina 2 UK, Vågal 1 UK

Helga 13.-14. april 2013.

De ble 3 premier denne helgen. Luna var nære på å lykkes helt. Gratulerer uansett med nok en premie. Dette lover veldig godt for fremtiden. Viltfinnerevnen er upåklagelig. 

Dina fikk en ny 2 UK. Gikk klart til beste premie, men fikk ikke godtkjent reis i de situasjonene hun hadde. 

Jutevatnets Vågal ble stilt kun lørdag, men trengte kun en dag for å lykkes. Først et fuglearbeid på fjellryper. Disse lettet utenfor jaktbart hold. Det ble skutt, men ikke godkjent. I siste slipp fester han ny stand og reises på avstand skrått i mot. Reisen var i følge kritikken villig, men på godt norsk vil jeg kalle det kanonreis!

Kritikk:

Vågal jakter i lettgått terreng med meget høy intensitet og fart. Får med seg masse terreng. Blir noe åpen. Senere fortsetter Vågal sitt meget gode søk. Stand. Før fører kommer til letter ryper presist foran Vågal som roes. Holder koken dagen ut. Stand, reiser på ordre villig og presist rype og er komplett rolig i oppflukt og skudd. En sterk unghund som i dag får sin velfortjente 1 pr UK.

Tallkarakterer: 656444

Jutevatnets Dina nok en 1 UK

Storlidalen 7. april 2013

Jutevatnets Dina bedrer statistikken ytterligere for kullet med nok en 1 UK. Gratulerer til Ulf med fantastisk hund og fantastisk innsats. 

Jutevatnets Dina 1 UK

Storlidalen 6 april 2013.

Da satt den endelig for Dina. Hun har gått til beste premie gang på gang men det har vært en vinter med lite fugl i prøveterrengene. Søket er upåklagelig og Dina har ofte vært partiets søker. Dina er fjerde hund i kullet med 1 UK og flere kan komme. Helge Pedersen sin Luna er en meget god hund som klart har kapasitet til 1 UK. Max til Rolf har vært i Serbia i et par måneder og trenger å akklimatiseres. Men søk og viltfinnerevne er klart til beste premie. Bragd er i trening og dressur hos Jan Rune Dahl på søre sunnmøre. Han er det usikre kortet og tiden er knapp. Søket er klart godt nok til beste premie.

Jutevatnets Dina 2 UK

Ørskogfjellet 17. mars.

Gratulerer til Ulf Gürgens med en velfortjent 2 UK. Søk helt klart til beste premie. Neste gang får hun godkjent reis og da sitter den. 

Jutevatnets Bragd 3 UK

Ørskogfjellet 3 mars 2013.

Marcel som har Bragd startet i dag på blytungt føre og lykkes med 3 UK. Bragd går normalt meget godt og har utvilsomt kapasitet til beste premie. Marcel har aldri tidligere vært på jaktprøve så dette ble en stor opplevelse for han. Forhåpentligvis får vi se mer til denne ekvipasjen i løpet av vinteren.

Nå er 6 hunder i dette kullet premiert!

Jutevatnets Luna har gått dårlig den siste tiden forteller Helge Pedersen. Han mistenker at metallpinnene hun har i foten kan være årsaken. Nå er disse fjernet og vi krysser fingrene for at hund finner tilbake formen fra i høst.

Mens vi venter på vintersesongen!

Ålesund 4 januar 2012.

Ønsker alle i kullet vel overstått jul og godt nyttår! Har fått melding fra flere av dere og hundene er i rute. Mange er hissige på å komme i gang med prøvesesongen og vintertreningen er såvidt i gang. Dressuren sitter for de fleste. En hund drar til Serbia for å trene på vill rapphøns men rekker avslutning av prøvesesongen. Jeg kommer til å melde Vågal på flere starter for å få flere 1 UK-premier. Luna og Dina regner jeg som sikre 1 uk-kandidater og når sesongen er over tipper jeg at 6 av hundene i kullet står med 1 UK. Stå på og lykke til.......

Vågal på Långtora!

Vågal på Långtora!

Jutevatnets Dina, 3 UK

På Forusprøven 4. nov 2012 fikk Jutevatnets Dina sin første premie. Gratulerer med 3 UK. Søket holder til første, men så er det disse sjangsene. Dina jobber på fasanfot men rekker ikke feste stand før makker kommer til m.m. Slik er det på trange fasanterreng. Gratulerer til Ulf og lykke til når vintersesongen starter. Nå er 5 av valpene i kullet premiert og 3 har førstepremie. Både Luna og Dina tar første når alt klaffer. I denne sporten må en også ha marginene. Som oppdretter er jeg mer enn fornøyd.

Det er dessuten fortsatt 3 jokere til i kullet😉

Jutevatnets Imperia 1 UK

Forus 4. november 2012.

Gratulerer Gunnhild og Espen Ose med 1 UK på Jutevatnets Imperia. 

Prøvekritikk:

Imperia er en intens jeger som holder høy fart, har flott stil og aksjon. 
Dekker terrenget utmerket, der vind og biotop utnyttes effektivt.
Imperia imponerer med stor utholdenhet, flott terrengdekning og sees i stilfull stand på slutten av dagen. Reiser presist fasan og er rolig i oppflukt og skudd. En glimrende unghund som selvfølgelig tildeles 1. Pr. UK.

6-6-6-4-4-4

Bilde: En herlig og småfrekk tispe.... 

Samme flotte brunsvarte farge som sin mor.

Jutevatnets Luna 2 UK, Jutevatnets Imperia 2 UK

Forus open 2012.

Begge hundene lykkes i fugl lørdag 3. november. Dermed er 4 valper i kullet premierte og min målsetting er i rute. 

Jeg er meget imponert av innsatsen og gleder meg til vintersesongen. 

Jutevatnets Dina

Ålesund 23. oktober

I helgen hadde vi hyggelig besøk av Ulf og Dina. Lørdagen og søndagen ble benyttet til treningstur på Ørskogfjellet. Desverre fant vi ikke fugl. De hadde nok trukket opp i høgden. Noen timer i fjellet ble det hver dag og det ga rik anledning til å "bedømme" søk. Dina har alt som trengs og går et soleklart førstepremiesøk. Her er det bare å melde seg på prøve🙂.

Bilde: Ørskogfjellet i duse oktoberfarger.

Jutevatnets Luna, 2 x 2 UK

6. oktober 2012.

Helge Pedersen stilte sin Jutevatnets Luna på lavland i dag og det resulterte i 2. UK. Helge er meget godt fornøyd med hunden og sier at mer er i vente.

7. oktober 2012.

På dag nr 2 ble det nok en 2 UK! 

Tallkarakterer 556444. Hele 3 jaktbare situasjoner, men mye fugl og en del misbrukte sjangser.

Gratulerer så mye med innsatsen til Helge og Silje🙂

Jutevatnets Mara, 2x1 UK

Smøla 13. okt 2012

1 UK, fører Isa M Sørli 😉.

Haltdalen 30. september 2012

Jutevatnets Mara lykkes med 1 UK, 14 måneder gammel. Utrolig bra av denne unge hunden som og også lykkes med 2x2uk  i vinter kun 9 måneder gammel. Leif Jan bruker å få det til🙂.

På bildet ser vi Mara på sin første jakt. Leif jan skriver:

Hei Ole!

Som sagt på telefonen fikk vi skutt de første rypene over Mara i september. Det var ikke all verden av ryper i terrenget men hovedmålet med å få felt de første fuglene for Mara ble oppnådd.... og dressuren holder .

Jutevatnets Vågal 1 UK

Hjerkinn 22.0912

Prøvekritikk på Vågal sin første start:

Vågal starter i meget god fart, fin stil og kraftfull aksjon. Bruker vind og terreng på en utmerket måte. God kontakt med fører. Fortsetter sitt utmerkede søk hele dagen i vekslende vind. Fester stilfull stand, reiser villig og presist rype, rolig i oppflukt og skudd, utreder fint. Vågal er et fantastisk talent som tldeles 1 pr. UK

Tallkarakterer: 656444

august/sept 2012

Statusrapport:

Da er vi i god gang med høsttrening av Vågal. Svært dårlig med fugl i fjellet har gitt mangelfull erfaring i fugl. Likevel tør jeg påstå at Vågal sålangt er det største søkertalent jeg har hatt alder tatt i betraktning. onkel Radar skal startes 2 helger denne høsten (sølvhunden + NM) og deretter blir han pensjonist i prøvesammenheng. Etter dette kommer jeg til å satse fullt og helt på mitt nye talent. Det er likevel først til vinteren at vi garanterer 1 UK.

Etter en ukes jakt i Vingelen, der vi har hatt pent med fugl og mange flotte situasjoner er nå Vågal fast i stand, og komplett i fugl også på felling! Søket er av topp kvalitet. 

Helge Pedersen rapporterer at Luna fungerer fint og er fast i stand.  Den 11. september feller han 6 fugl for henne og oppsummerer at hun er flink å finne fugl, har lite støkk, men kunne hatt litt større trøkk. Det kommer nok Helge🙂

Jaktprøveresultat vinter 2012

Valpene er såvidt fylt 9 mnd og Mara til Leif Jan Sørli har oppnådd 2 x 2UK på 2 starter. Utrolig😮

Optimisten Rolv Ulvang stilte sin Max på Femunden lørdag 21. april på tungt føre. Desverre et fugletomt terreng så premier uteble på partiet, men Max gikk meget godt med tallkarakterer 556444. Meget overbevisende av en 9 månedergammel valp på tungt føre😉. Rolv rapporterer:

Jeg er meget godt fornøyd med hvordan Max oppførte seg på jaktprøven. Stille i bånd, godt samarbeide i søk, svært selvstendig, og stor vilje til å komme seg ut i jaktbart søk på tungt og vondt føre.  Jakter hele tiden. Jeg tror faktisk at føreforhold ikke er noe tema for Max. Trenger litt mer krefter, men det kommer. Tror ikke det blir lett å slå Max på tungt føre neste vinter.  Veldig synd at terrenget var tomt for fugl. Heller ingen premieringer i dette terrenget dagen før.

Min egen Vågal lever opp til navnet og er på ingen måte klar for prøvestart. På siste treningstur for sesongen hadde han imidlertid 4 stander på rype. Korte riktignok. Søket holdt nok til høyeste premie og det viser seg at han revierer meget godt. Har fine innganger på fugl, og er ellers meget utholdende og robust på tildels meget ekkelt snøføre. Tror jeg melder på Norsk derby. En vet jo aldri.....

Dixie

Hei

Sender et bilde av Dixie som er tatt i dag, 10.04.2012. Hun er 20 kg. Hun er fortsatt like trivelig. Jaktlyst og dressur har begynt og falle på plass.

mvh Knut Ramsvik

Til dels meget flotte hunder i dette kullet

Til dels meget flotte hunder i dette kullet

8 måneder

Et lite tips til alle. La valpen gå etter og hold kjeft enten de  har tatt stand eller ikke. Når de har sprunget etter ca 30-40 meter mister de litt interessen og da hugger dere til med en inkalling. Når de er tilbake på setet roes de ned og gis rolig skryt. Dette gir valpene positiv opplevelse, og ettergang vil gradvis avta. Dressuren med "ligg" eller "dekk" tas til sommeren og da må det "hjernevaskes"!!! 

Min egen valp vågal tok sin første meget korte stand i dag 3. april på treningsfeltet ved Hjerkin skytefelt. Dette er et område hvor vi kan trene lovelig med senkede skuldre ut april og hvor det åpnes for trening igjen 15. juli. 

Søket til Vågal er fortsatt meget variabelt så han har fremdeles ikke våknet skikkelig. Enkelte drag er meget gode og vindbruken likeså. Jeg liker meget godt det jeg ser og har svært stor tro på kullet😉

Påska 2012

Ulf skriver:

Hei Ole. Dina går bedre og bedre. Hun går veldig stort. I dag 6 stander. Går etter i hundre. Jeg er mer enn begeistret. Ved riktig dressur vil det bli en stor hund. God påske . Hilsen Ulf

25.03.2012

Hei Ole. var på fjellet i helgen og Luna fekk oppleve ryper for første gang. Hun begynte dagen med mye springing i terrenget, men når hun oppdaget rypene begynte hun straks å jakte meget bra ,fin reviering og god dybde og bredde i søket .Dette resulterte i to fine stander i løpet av dagen .Neste dag visste hun hva som skulle til og dette ble då tre stander til. Det ble litt vilt på slutten av dagen då det begynte å koke litt over og rypene ble gøy å springe etter, så no må det dresseres for fullt i sommer. Ser veldig mye positivt i denne hunden så her må det ryddes plass på premiehyllen. mvh Helge og Silje

19.03.2012

Jeg gikk med Vågal alene lørdag og søndag på Dovre. Søket var ikke det store, men etter en del fugl i lufta begynte han etter hvert å jakte. Siste halvdel av søndagen jaktet han såpass at det var premieringsverdig. Fuglene var lette så noe stand ble det ikke, men jeg føler at det nå er like før. Det positive er at hunden ligger på vinden og revierer systematisk. Han er også tøff og tåler godt vond snø. Pelsen er som på en sel og labbene meget sterke. Jeg lar han foreløpig løpe etter fugl ca 30 meter og han er da lett å rope tilbake på setet. Dette ser enkelt ut.

_______________________________

Rolf Ulvang er flittig til fjells. Etter treningshelg på Hjerkin skriver han følgende:

Hei Ole

Max veier nå ca. 22 kilo, er ca. 60 cm høy. Har nå vært på treningssamling på Dovre sammen med Irsksetterklubben. Max startet lørdagen med et godt søk i motvind. Litt opptatt av makker til å begynne med, men etter det jaktet han helt selvstendig. Fikk sin første stand på rype denne lørdagen. En flott stand fra stor fart, slik bare pointere kan.

Max søkte helt selvstendig utover søndagen, og også riktig søk i medvind. Dessverre lite fugl denne dagen. Ellers virker han rolig i fugl, og jeg tror dette kan bli bra etter hvert som vi får flere turer i fjellet.

Mvh

Rolf

6 måneder!

Rolf Ulvang skriver i en rapport på 6 månedersdagen:

Hei Ole

Det går bra med Max. Veier nå 19,5 kg, og er 57 cm høy. Ser ut til at han har stor jaktlyst, og han er svært selvstendig etter alderen. Han går bra (tidvis svært bra ) i snøen, og han jakter hele tiden. Foreløpig en stand på fasan på lavlandstrening hvor han gikk etter så det suste. Støkket en rype nå på trening i høyfjellet, hvor han på kommando stoppet etter ca. 20 meters ettergang. Det er jeg fornøyd med. Dette ser bra ut så langt, så får tiden vise.

_________________________________________________

Min egen Vågal veier nå 18,5 kilo riktig nok etter en lang dag i fjellet. Han er ca 56 cm høy. Foreløpig har det vært tungt føre i fjellet men tross det ser det bra ut. Han har allerdede fått oppleve fugl på vingene ca 6 ganger.

_________________________________________________

Jan Rune Dahl skriver i e-post i dag 16.1.2012 (Hijack er fra Pernilles forrige kull, unghund ut vinteren, Bragd er valp fra kull 6)

Hei Ole..

Tenkte eg skulle sende deg noen bilder av Hijack og Bragd.

Det blir meir etterkvart.. :)

Var en tur på fjellet i dag. Hijack var helt rå i dag..han går kollosalt..det er nok en Pernille i hanneformat :)) han gikk til 6 både på jaktlyst og fart.Han hadde 6-7 fuglearbeid..dei fleste meget bra. Det vart litt for mye provoserende stegger så han "sprakk" et par ganger på slutten. Bragd holder stimen..jakter selvstendig til tider.

Trur eg vil roe litt ned med Bragd på fjellet og i fuglesituasjoner. vil ikkje ha noe ettergang.

Eg har sett potensialet i han.. stort :)

Hijack i intens stand (Pernille x Arrow).

Hijack i intens stand (Pernille x Arrow).

5 måneder gamle!

Nyttårshelga tok jeg Vågal til fjells 2 dager. Tidvis bra søk og vesentlig fremgang på dag 2. Legger seg på vinden og bruker nesen. Hjalp sikkert at han fikk komme opp i 4 situasjoner der Pernille og Radar hadde stand.

Leif Jan og Isa skriver i nyttårshilsen at de sålangt er meget fornøyd med gemytt og atferden ellers til deres valp Mara.  (se bilde)

Helge Pedersen har fått av metallrammen på sin luna. Hun er meget kvikk og trivelig men slurver litt med matlysten. Hun vokser heldigvis godt.

Rolv Ulvang som er et råskinn til å trene har allerede innsett at nå må Max dresseres!

Knut Ramsvik er fortsatt strålende fornøyd med sin kvikke Dixie.

Ulf Görgens ligger og småtrener nede i Valdres med sin langbeinte Dina.

Jan Rune Dahl sin Bragd ligger på vinden og drar seg godt ut i søk allerede. Stort talent sier han med et smil om munnen.

Imperia til Gunnhild Ose er fortsatt husets yndling ser det ut som.

Alt i alt ser ting fortsatt meget bra ut. Om en måneds tid er valpene gamle nok til skikkelig fjelltrening. Det er nå tid for å jobbe med innkalling. Lykke til🙂.

Mara bor i Kristiansund hos Isa M og leif J Sørli.

Mara bor i Kristiansund hos Isa M og leif J Sørli.

4 måneder gamle!

Dixie til Knut Ramsvik har allerede mange turer i fjellet.  4 måneder gammel veier hun 11,5 kilo.  Hun er meget livlig  og trivelig og tar dressuren lett!

Ulf Gürgens melder at Dina er tøff og uredd, veier 11 kilo og er blitt langbeint! Er allerede mye ute å løper sammen med far.

Selv har jeg behold Vågal. Han er 15 kilo og feit som en julegris. Meget rolig og sindig type, svært lik sin mor Pernille. Har vært en tur til fjells.

Rolf Ulvang er stadig på tur med sin Max. Han har allerede begynt å søke ut i terrenget og synes å være tidlig ute.

Bragd er dratt til søre sunnmøre og bor hos Jan Rune Dahl. Lettdressert og meget trivelig valp i følg Jan Rune. Han har allerede vært til fjells og fått opplever ryper. Pen type.

Luna til Helge Pedersen har knukket lårbeinet og løper rundt med masse stål i beinet. Dårlig start men jeg kjenner Helge og Luna drar til fjells straks stålet er ute!

Imperia til Gunnhild Ose er meget trivelig og eierne er meget godt fornøyd. Er blitt familiens yndling🙂

Dixie bor i Ålesund hod Knut Ramsvik

Dixie bor i Ålesund hod Knut Ramsvik

16. sept. Tilbakemelding fra Silje og Helge

Sender ett bilde av Luna i stilfull stand på rypevinge, tok ikke mange 

sekundene før hun stod:-)
Luna er en veldig kjekk valp, ikke mye arbeid slik som det ofte er med valper. 

Hun er med meg på skolen og da ligger hun fint i bilen sammen med Jenny

(den ene irsk setteren), det er såvidt hun gidder å våkne når jeg er ute

 og 🤩 lufte de i pausene, ganske avslappet dame:-) Hun har en fin av og

 på knapp og evnen til å roe seg ned i nye situasjoner.

mvh Silje Jakobsen og Helge Pedersen

redigert 16.09.2011, Ole.

Luna med standsinstinkt i orden.

Luna med standsinstinkt i orden.

Dixie har det bra!

13. september skriver Knut Ramsvik:  

Hei

Dixie utvikler seg raskt, hun er bare helt suveren!!! Hun er ei lita lure, skjønner fort hva hun må gjøre for og oppnå det hun vil.

Med vennlig hilsen

Knut

(redigert, ole)

Dixie bruker Spot som varmepute!

Dixie bruker Spot som varmepute!

Del denne siden