________________________________________________________________

Resultat på hunder i eller fra kennelen vinteren 2023

Siden oppdateres.....

________________________________________________________________

Vintersesongen 2023 avsluttet...

I sesongens siste prøveghelg oppnår Jutevatnets Laura 1 VK m/CK kval på Saltfjellprøven helgen 28.-30. april. Gratulere så mye til eier Frode Kutchera og fører Bertil Nyheim. Laura er etter Solid Gold's Yunix og NJCh Jutevatnets Prima. 

Jutevatnets Gønner avsluttet sesongen med en start på Storlidalsprøven. I et bratt dels uoversiktlig og kuppert terreng med mye rype som hadde vært jaget på ble det ingen suksess. Ståle registrert 4 korte stander i løpet av dagen. Umulige for dommer å registrere. Bokført resultat ble mange sjangser ...

Oppsummering av sesongen:

4 starter gav 3 x 1UK. En sterk søker med topp jaktlyst, fart og stort format. Finner mye fugl. Garantert fremtidig topphund!

Jutevatnets Stinger startet ikke i Storlidalen men fikk 2 starter på Grotilprøven. Fredag gikk han glimrende med 6 i jaktlyst. Desverre ikke fugl og han gikk rein gjennom 95 minutt. Lørdag ble det gjennomslagføre med "slush" i andre slipp og han ble trukket fra videre avprøving. 

Oppsummert: Svært spennende unghund som trenger litt mer tid. Kjenner igjen Radar i det han gjør. Angriper terrenget smart. Meget lett å føre. Aner at vi her får en sterk søker som finner mye fugl.

Dovreprøven 31.mars - 2. april.

Fredag 31. Mars

Ståle stiller Gønner og Stinger  på Dovreprøvens første dag. Stinger trives dårlig med føret og bærer preg av litt intensiv dressur. Ingen premie på han i dag. Gønner viser seg igjen som en overskuddshund og får nok en 1 UK. Dette er hennes 2. start i uk. 

Morgendagen blir trolig hviledag, i allefall for Stinger som trenger litt mer tid. Hundene fylte ett år den 26. mars.


Tispelinjen til unghundene er "smått" legendarisk:


Jutevatnets Gønner

Jutevatnets Prima

Jutevatnets Pernille

Setpoints Prima

Vestfjorddalens Famous (Hans Simensen)

Vestfjorddalens Tina T. (Jan Hagalia)

Vestfjorddalens Ferry (Jan Hagalia)

Zitas Nanita (Dansk)

Zitas Nanna (Dansk)

Søndag 2. April


Ståle stiller Gønner på Dovreprøvens siste dag. Fuglen er lett men til slutt lykkes Gønner med djerv avstandsreis. Ny 1 UK på hennes 3. start i unghundklassen. 3 førstepremier på 3 starter betyr kort og godt at det ikke kan gjøres bedre. Vi har nå fått en ny topphund i kennelen som  skal bære genene videre til neste generasjon. Kombinasjonen Radar x Prima viser seg å være en "innertier".


I tillegg til til å nyte dagens suksess ser vi naturligvis at det også kan bli mye morro i konkurranser de kommende prøvesesonger.


Et opphold blir det likevel neste vinter da Gønner settes tidlig i avl. Valper selges da kun til spesielt dedikerte.

Ørskogfjellprøven 25.-26. mars

Lørdag:

Jutevatnets Gønner og Stinger med sin første start. Gønner får 1 UK, Stinger 2 UK. Skarpt føre så det ble satt på potesokker ut over dagen. Lite fugl med bare 8 stander totalt på partiet. Stinger hadde 3. Det ble kun disse 2 premiene på terrenget i Måselia. På terrenget i Benkane fikk Jutevatnets Ada 2 AK. Gratulerer til Pål Dambakken.


Søndag:

Gønner blir hjemme. Stinger går glimrende hele dagen. Har en stand langt ute men fuglene springer og tar til vingene. Ingen premie på partiet.


På det andre kvalitetspartiet som er ute, går Jakop Dambakken 11 år, med Jutevatnets Rana. Fuglearbeid uten reis og 2 AK. Imponerede resultat han får til gutten! Ingen flere premier på partiet. 


Totalt 7 premier i kvalitetsklassen i helgen. 4 av dem til kennel Jutevatnet ):

Jutevatnet's Lava - 2UK og 3 UK

På jaktprøve i Stjørdal lørdag 18. februar lykkes Rolf Ulvang å få 2 UK på sin Jutevatnet's Lava. Tallkarakterene 666554 er overbevisende og med reis hadde nok premiegraden blitt annerledes.

Det er ingen tvil om at vi vil få høre mer fra denne overskuddshunden.

Mor til Lava er NUCh Jutevatnet's Hekla som dessverre gikk tom etter siste parring. Det blir nok Lava som må føre de gode genene videre i avl.


På Skinnarbu 11 mars får Lava en 3 UK. Trolig preget etter operasjonnder hun fjernet en rest etter en pinne som har lagt og plaget henne.


Burde nok ventet litt lenger med prøvestart, men når hunden vil er det vansklelig å vente....

Klubbmesterskap Møre og Romsdal Fuglehundklubb

Vi åpner sesongen med et uoffisielt resultat.

Pål og Jakop Dambakken deltok lørdag 18. februar på klubbmesterskapet i Møre og Romsdal fuglehundklubb. Her vinner de med Jutevatnet's Ada og blir nr 2 med Jutevatnet's Rana. Snakk om storeslem.


Jutevatnet's Ada er etter NJCh Jutevatnet's Prima og Solid Gold's Yunix

Jutevatnet's Rana er etter NUCh Jutevatnet's Hekla og Jutevatnet's Birk