15. des, 2015

Kjell Dybvik har sendt oss "Gameboys" kritikk fra Guldpokalløpet i høst. Artig lesning...

SPK GULDPOKAL FINAL, AGNESTAD EGENDOM, FALKÖPING UKL 2015-09-27
Domare:
Thore Larsson & Ronny Andersson
Markledare: Birger Knutsson

Finalen genomfördes på mkt stora gyllengula stubbåkrar och en riven stubb som alla var väl besatta med rapphöns. Till en början var det dimma och dåligt med vind men efter hand blev förhållandena fina med sol och lämplig vind.

PH SÖDERSJÖNS GAMEBOY SE10213/2014, äg & för Jimmy Börjesson, Årsunda

PT CARNBRINGS CAOL ILA SE13003/2014, äg Claes Jönsson, Göteborg, för Carl-Fredrik Stolt

Gameboy går i utmärkt fart och stil med högt huvud och en kraftfull galopp. Caol Ila går också i utmärkt fart och stil med högt huvud och en lätt fin galopp. Som de guldpokalfinalister Gameboy och Caol Ila är sprudlar de av jakt- och gålust. Formatet är mkt stort hos både Gameboy och Caol Ila. Båda revierar bra men på den första stubben blir båda ganska öppna och offensiva. Gameboy är dock den som håller ihop söket bäst vilket betalar sig då han hittar hönsen som han fattar stånd för. Caol Ila kommer till och trycker upp en stor kull rapphöns. Gameboy kan stoppas, Caol Ila förföljer ett stycke.

Båda fortsätter utmärkt men både förare och hundar är fortsatt lite onödigt offensiva. Caol Ila drar upp i vind mot en träddunge men kommer för tätt på och stöter en kull höns som förföljs ganska friskt.

Båda hundarna visar fortsatt bästa fart, stil och format över nästa stubb. Dock är både hundar och förare fortsatt ngt offensiva. Gameboy visar att han kan hållas på hare.

På riven stubb går Caol Ila fortsatt utmärkt. Gameboy mattas ngt mot slutet, kan åter hållas på hare.

På ny stubbåker fattar Gameboy strax stånd, hönsen lättar innan vi hinner inom jaktbart avstånd. Gameboy respekterar promt. Gameboy fortsätter utmärkt och fattar strax ett nytt stånd, hönsen lättar, Gameboy komplett lugn i flog och skott. Nytt stånd, reser på order villigt och precist. Åter helt lugn i flog och skott. Senare nytt stånd. Reser åter villigt och precist. Lugn i flog och skott. Caol Ila som spelat andra fiol när Gameboy haft uppvisning kommer till och går efter hönsen en bit.

Båda hundarna fortsätter utmärkt. Gameboy stånd i dikeskant, avancerar utan att påvisa vilt, strax efter har han en markering som han löser själv. Därefter är släpptiden om 60 minuter tillända.

Södersjöns Gameboy har under 1 timmas tid visat utmärkta egenskaper och att han i alla avseenden är en klasshund av rang och är en mkt värdig vinnare av Guldpokalen 2015.

Stort tack till Svenska Pointerklubben för nöjet att under så fina förhållanden få bedöma de här två utmärkta representanterna för pointerrasen.

Jämtland & Västergötland Oktober 2015

Ronny Andersson & Thore Larsson 

Del denne siden