26. des, 2015

God jul og godt nyttår!

God Jul og Godt nyttår!

Året er på hell og aktivitetsnivået er på lavmål. Julefri gir anledning til refleksjoner omkring både det som har vært og det som skal komme. Vi i kennel Jutevatnet og det nærmeste miljø  har prioritert jakt det siste året. Vi hadde en flott tur til Nord-Sverige med både rype, storfugl og et godt fiske. Minnene fra turen med gode kamerater er vel så viktig som gode prøveresultater. Likevel er ikke høsten helt som den skal være dersom det ikke ”ramler” inn noen gode resultater. I år var det Katla og Ståle som måtte gjøre jobben helt på tampen av prøvesesongen. 1 VK m/CK Finale på Smøla gledet inderlig alle oss som tilhører Jutevatnets indre og nære krets. Ståle har vært ivrig og dyktig i flere år og seieren på Smøla var så velfortjent.

På Dovreprøven i april var Ståle ”sykemeldt” og ble derfor med kun som leier. Når Ole kom ned fra fjellet på prøvens første dag med historiske fire førstepremier så skyldes dette like mye innsatsen fra Ståle gjennom vinteren med strukturert dressur og trening. Vi må også skryte av hundene som er et fantastisk firkløver.

Vi har nettopp paret Katla med Dallas. Her skal Ståle beholde en hannhund og en tispe. Da får vi etterhvert mer å jobbe med. Før det arbeidet begynner skal vi prioritere den hundestallen vi allerede har. Det er alltid vanskelig å vite hvor langt en hund kan nå og hvor lenge en skal ”gni” på den. Den største svakheten med norsk pointeravl er nok nettopp at tispestallen er for svak og at man ”gnir” på den ene middelmådigheten man har til den etterhvert fremstår med en grei ”CV”. Problemet er at hannhunden sjelden veier godt nok opp til tross for at seleksjonen på disse gjerne er knallhard.

Vi har tro på det vi gjør og legger nå planer for 2016. Jutevatnets Prima og Jutevatnets Vågal skal stilles i vinnerklassen i året som kommer slik at det får dokumentere sine kvaliteter. Jutevatnets Katla får fri i vinter på grunn av kull, og skal spisses mot NM-høst på Kongsvold. Unge lovende Jutevatnets Hekla er en herlig hund som vi har stor tro på . Hun blir med videre og får nok en spesiell rolle i fremtidig avl.

Året for vår kjære pointer har vært fantastisk og det er mange som har bidratt. Vi takker alle for innsatsen og ønsker  pointerfolk i inn- og utland god jul og lykke til med planer og prestasjoner i 2016.

Bilde: Tiurfall under årets jakt. 

Del denne siden