31. des, 2017

NJCh Jutevatnets Prima - Årets Pointer 2017

2017 ble et godt år for kennel Jutevatnet. Til tross for at vi var meget beskjedne med å stille på prøve i vinter hadde vi godt trente hunder som var vel forberedt de få gangene vi deltok. Jutevatnets Prima stilte kun på Rolv Sevendal minneløp hvor hun gikk til finale, men uten  premie. Jutevatnets Katla stilte på 2 prøver. RS uten premie, mens på Grotli lykkes hun med 3 VK kval og 2 VK Finale m/ Res Cacit. Jutevatnets Hekla lå hjemme med valper. 

Sensommeren benyttet vi godt med trening i lovlig terreng og deretter med intensiv rypetaksering. Vi var en periode redd vi hadde kjørt hundene helt i kjelleren for bare dager før prøvestart så det ut som de var gått på en skikkelig ”Northugsmell”. Jutevatnets Hekla var hardest rammet og gikk ikke videre fra kvalik første prøvedag. Rett før hennes neste prøvestart fikk hun løpetid og sesongen ble derfor spolert. På jakta var hun likevel enorm og vi felte godt med fugl for henne. 

Jutevatnets Katla gjorde det rimelig greit på sine starter og oppnådde 4 VK kval på trippelprøven og 1 VK kval i NM hvor hun også tok seg til finale.

NJCh Jutevatnets Prima fikk en kanonsesong på Kongsvold  med 6 premieringer hvorav 3 stk 1 VK og tilsammen 24 championatpoeng. Vi regnet raskt ut at med en premie til så ville hun bli ”Årets pointer”. Med 1 AK på skogsfuglprøven i Egersund og 27 championatpoeng var seieren sikret. All takk til fører Thor Bernhard Sagland som førte og justerte Prima frem til den siste premien. Til vinteren tar Prima pause fra jaktprøve og vi vil prøve å få et kull på henne. Vi har dessverre ingen valper ledige for salg.

Under årets jakt skiftet vi terreng og fikk gleden av å jakte sammen med Stig Sagen på Kvikne. Takseringen ga grunn til stor optimisme men når jakta startet den 15. September viste det seg at rypene var lite samarbeidsvillig og det ble sparsomt med fugl i sekken. Mange stander ble det likevel og hundene gjorde akkurat det de skulle. Vi jaktet i lag og hadde kun en hund i søk av gangen. Det medførte at alle hundene holdt høyt klassenivå gjennom hele jakta og ingen trengte hviledag. Dessverre måtte NJCh Jutevatnets Radar takke for seg under jakta. Han ble 13 og et halvt år gammel. Helsøster NJCh Jutevatnets Pernille er ”still going strong”.

Kommende vinter skal Ståle gå med et par unghunder mens Ole skal prioritere Hekla og Katla i vinnerklassen. Hvor mye vi skal stille er ikke avklart men vi venter trolig til april før vi "tar laust".

Kennelen ønsker alle venner og kjente i inn og utland et godt nytt år og suksess med sine hunder.

Hilsen Ståle og Ole

Del denne siden