30. sep, 2021

jakt og jaktprøver høst 2021

Ålesund

Det ble en høst til ettertanke i "Kennel Jutevatnet". Vårt største talent noen sinne og en jaktmaskin fra en annen verden takket for seg. Vi hører fra tid til annen om store idrettsutøvere som får hjertestans og faller om på fotballbanen. I høst opplevde vi det med en av våre største stjerner. Jutevatnets Edel falt om på jakt etter en lang jaktdag og takket for seg. Slike hendelser er tunge å fordøye. Dette var en hund som hadde krøpet dypt inn i våre hjerter og som skulle prege kennelen i mange år fremover. 

Slik ble det ikke og vi kan ikke annet enn å løfte blikket, rette ryggen og tenke ut nye strategier som fører oss fremover.

Vi har Jutevatnets Prima som etter en god høst sesong skal få sitt siste kull. NKK gir oss motstand ved å senke tillatt innavlsgrad fra årsskiftet. Kanskje vi kan rekke en parring før regelendringen inntrer. Jutevatnets Ada fikk sin første prøvestart og 2 AK på Dovre forrige helg. En hund etter Prima som kan bidra i videre avl.  Unghundene etter Prima og Comba har etter lovende unghundperiode likevel ikke overbevist og settes på vent. Valpene etter Hekla og Hermann er spennende og vi har beholdt "Dura" og "Eir" til vurdering. "Lava" i samme kull bor nå hos Rolf Ulvang og han rapporterer om ekstraordinært talentfullt søk. Her har vi også en avlsopsjon.

Oppsummert så blir det parret hunder til vinteren slik at vi nok en gang kan selektere oss frem til nye hunder for fremtiden. Vi gir oss ikke før den sitter!

Bilde: jaktprøve på Dovre: "Norges tak" 

Del denne siden